Medya
03 Ağu 2011 18:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

TV TARİHİN EN UTANILASI TARTIŞMA PROGRAMI!

Akşam yazarı Nagehan Alçı'nın yorumcu olduğu "Med Cezir" programında yaşanan kavga'ya Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'dan çok sert eleştiriler geldi.

İşte Aytuğ'un Ramazan'a yakışır mı?  başlıklı yazısında yazdıkları:

"Beyaz TV'deki Med Cezir adlı tartışma programını ortasında yakaladım. Daha doğrusu zap yaparken stüdyoda kavga çıktığını sanıp duraksadım. (Alın işte, sıradan izleyici reaksiyonu. Nerede kavga, orada mola!)

Gazeteci Nagehan Alçı, emekli general Ramiz İlker ve programın moderatörü Latif Şimşek hep bir ağızdan ve en yüksek perdeden bağırıp duruyor, kimse birbirini dinlemiyor, izleyen de bir şey anlamıyordu. Daha sonra tartışma, karşılıklı hakaretlere ve suçlamalara vardı.

Bir ara Nagehan Alçı'nın "Yeter diyorum, yeteeeeer!" diye haykırışına bile tanık oldum. Sunucu Latif Şimşek de bir ara kontrolü kaybedip ortalığı sakinleştireceği yerde, yangına benzin dökmeye yeltenince, ortaya Türk televizyon tarihinin en utanılası tartışma programlarından biri çıktı.

Öyle ki Nagehan Alçı'nın sesi kısıldı. Ramiz Paşa bu tür tartışmalara yabancı değildi. Olan, ses tellerini alçıya aldıracak kadar hırpalanan Nagehan Alçı'ya oldu. Eminim bu program birkaç gece üst üste kabus olarak rüyalarına girecektir.

İşin en üzücü tarafı da bu son derece sığ ve saygısızca tartışmanın, Ramazan gibi uzlaşmanın, affediciliğin, hoşgörünün öne çıkması gereken kutsal bir aya denk gelmesiydi. Sakın abarttığımı sanmayın. Az bile söylüyorum. Öyle ki, bu program iletişim fakültelerinde "Tartışma programı nasıl yapılmaz?" konulu bir ders halinde öğrencilere gösterilebilecek kadar seviye yoksunuydu.