Televizyon
20 Eki 2012 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

TÜZMEN'İN TFF BAŞKANI OLMASINI BAŞBAKAN NEDEN İSTEMEDİ?

Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan eski Bakan Kürçat Tüzmen, TFF adaylığından neden çekildiğini anlatırken Başbakan'la çok tartışılacak diyaloglarını da açıkladı...

Kanaltürk ekranlarında Bunu da Konuşalım'a konuk olan eski Bakan Kürşat Tüzmen, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Şike davasının başladığı günlerde Türkiye Futbol Federasyonu'na başkanlık adaylığını koyan ancak sonra vazgeçen Tüzmen neden aday olduğunu ve neden vazgeçtiğini anlattı.

ADAYLIKTAN BAŞBAKAN'IN FENERBAHÇE HASSASİYETİ NEDENİYLE VAZGEÇTİ

Tüzmen'in açıklamalarındaki en çarpıcı bölüm, Başbakan Erdoğan ile TFF başkanlığı adaylığı konusundaki diyalogları oldu. Fenerbahçe dahil 8 takıma küme düşürmek için başkanlığa aday olduğunu vurgulayan Tüzmen "Şunu da söyleyelim açıkça, Başbakanımız Fenerbahçeli arkadaş. Ben de takım düşüreceğim, almışım elime kılıcı demişim ki 1. ligten 3 takım, 2. ligten 5 takımı düşürüceğim.  8 takımı götürecektik." dedi. Başbakan'la Fenerbahçe odaklı bir çelişki yaşadığını ima eden Tüzmen, Erdoğan'ın telkini ile adaylıktan vazgeçtiğini söyledi.

YİNE ARKADAN İTTİLER BİZİ TFF'YE ADAY OLDUK!

TFF Başkanlığına aday oldunuz. Bu bakanlıktan daha az bir iş değil ki. Madem tedaviniz için Bakanlıktan vazgeçtiniz neden böyle bir işe talip oldunuz?

Yine arkadan ittiler bizi. Futbol benim anladığım bir branş değil. Uzman değilim bu konuda. Sadece bir deneyimim oldu. Mersin İdman Yurdu'nu 3. ligten 1. lige çıkmasında epeyce rolüm olduğunu söylüyorlar. Doğrudur, finansman açısından, oyuncui antrenör, hatta kondüsyoner açısından olsun takımı yeni baştan kurabildim. Ama benim asıl branşım yüzme. Dediler ki bana bu görev sana olur. İki tarafı da keskin bıçağa sahip bir adama ihtiyaç var. Büyüklerimiz söyledi. Türk futboluna, milli takımlarına senelerce hizmet etmiş futbol virtüözleri ve başkanlar... Biz de oturduk disiplin kurullarını oluşturduk, teknik heyetlerimizi oluşturduk ve kolları sıvadık. Ama emir demir kesti, biz tam çıktık ondan snora dediler ki bize ya arkadaş sen bu işi yapma... Başbakan dedi... Sonuçta biz de dedik ki tamam.

KILICI ÇEKMİŞTİM 8 TAKIMI KÜME DÜŞÜRECEKTİM

Sordunuz mu Başbakan'a neden aday olmamı istemiyorsunuz diye?

Ya senin derdin ne arkadaş benle? Ne yapmaya çalışıyorsun? Bir kere bunu söyle de bilelim açık açık bu programda? Şunu da söyleyelim açıkça, Başbakanımız Fenerbahçeli arkadaş. Ben de takım düşüreceğim, almışım elime kılıcı demişim ki 1. ligten 3 takım, 2. ligten 5 takımı düşürüceğim.  8 takımı götürecektik. Bakın hala bu çarpıklığı yaşıyor Türkiye. Keşke o dönem yapılsaydı şu ana kadar tedavi bile olmuştu... Bunu sırtımızda taşıyacağız. Doğru kararı verdim, sağa sola bu işleri danıştım. Tükiye'de dünya da tepesinde kim varsa ona göre aldım... Kınından tam çekemedim, kılıç kınında kaldı...

BELKİ KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANARDI AMA SORUNU ÇÖZERDİK

Ben size bir şey yapmıyorum, siz kendiniz yapıyorsunuz şu an... Benim ilginç bulduğum şey siz daha adaylık sürecinde bunu söylediniz. Cerrahi bir operasyon lazım, bu takımları küme düşüreceğiz dediniz.

Ama hasta yoğun bakımda kalmasın, evine gönderelim çalışmalarına devam etsin dedik. İyi bir ameliyat yapacak, iyi operatör doktor olarak hizmet verecektik. Tabi kurunun yanında yaş da yanardı belki. Biz arkada bırakacaktık. İngiltere zamanında yaptı bunu...

FENERBAHÇE'Yİ KÜME DÜŞÜRECEK MİYDİ?

Sizce Fenerbahçe küme düşmeli miydi?

Ben şu anda bu şekilde bir konuda şu düşer bu düşmez demeyeyim. Ama düşmesi gerekenleri düşürecek, yaşaması gerekenleri yaşatacak ve Türk futbolunu dünyada çok iyi bir yere getirecektik. Böyle saçma sapan tartışmalar olmayacaktı.

Sayın Başbakan'ın bakış açısıyla bu bakış açısı uymadı ve bu yüzden aday olmanızı istemedi Sayın Başbakan...

Evet öyle oldu...