Gündem
03 Ara 2013 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Tuvaleti geri getirin diyen gazeteciye Vali'den dava!

Adıyaman Valisi Demirtaş, yazısında Bodin İlkokulu’ndaki prefabrik tuvaletlerinin taşınmasını eleştiren gazeteci Hacı Boğatekin'e dava açtı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gerger’e bağlı Bodin Mezrası’ndaki ilkokulun prefabrik tuvaletleri geri istediği bir yazısı nedeniyle Gerger Fırat gazetesi sahibi Hacı Boğatekin hakkında 20 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açtı.
bianet'in haberine göre Demirtaş avukatı F. Demirhan Seçilmiş aracılığıyla 6 Kasım’da Adıyaman Asliye Hukuk Mahkemesi’ne bir şikayet dilekçesi sundu.
Dilekçede, Valinin söz konusu tuvalet kabinlerinin nereden temin edildiği konusunda bilgisi bulunmadığı ve kabinlerin sökülmesinin Valinin görev ve sorumluluk alanında olmadığına yer verildi.
Ceza davası da yolda

Gazeteye ait İnternet sitesinde 31 Ekim 2013’te yayınlanan yazıda, valinin WC ihtiyacının halkın ihtiyacından üstün tutulduğu eleştirisine yer verilmişti.
Demirtaş ve kaymakam Ömer Bilgin, Gerger’e bağlı Bodin Mezrası’ndaki ilkokulun prefabrik tuvaletlerinin Nıran Tepesi’ne taşınmasını eleştiren gazeteciyi şikayet etmişlerdi. 25 Ekim ve 5 Kasım 2013 tarihli haberlerde geçen “WC”, “kıç” ve “sıç” sözcüklerinin vali ve kaymakamın adıyla birlikte geçmesi ve sert ifadelere başvurması soruşturmaya gerekçe oluşturmuştu.
Demirtaş, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na 4 Kasım’da ilettiği dilekçesinde kendisine hakaret edildiğini savunarak gazetecinin cezalandırılmasını talep etmişti.
Bilgin’de 20 Kasım 2013 tarihli dilekçesinde yazıda geçen “Bir Kaymakam WC çalarsa, o köylü çocuklarını WC’siz bırakıyorsa, o kaymakama ne demeli? Yazıklar olsun mu yoksa yuh olsun mu diyelim? Onu da okurlara bırakıyorum” ifadeler nedeniyle şikayetçi olmuştu.
"Tuvaletleri yerine koyun, ayıp bitsin"

Gazeteci, kaymakamın iki gözlü prefabrik tuvaletlerin zorla söktüğünü iddia ederek, Nıran Tepesi’ndeki meşeliğe kurulduğunu gündeme getirmiş, köylülerin şikayetini “Kaymakam ne çaldı” ve “WC’yi yerine getirin bu ayıbı bitirin” başlıklı iki haberle duyurmuştu.
Gazeteciyse, 22 Kasım’da yaşadığı Gerger’deki savcılığa giderek, soruşturmayla ilgili İstanbul’daki avukatından yardım aldıktan sonra ifade vereceğini bildirdi. Haberde, Vali gibi minik çocukların da tuvalete gereksinim duyduğuna ilişkin ifadeler soruşturmaya gerekçe oluşturdu.