Gündem
05 Mar 2012 18:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

"TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, tüm gazetecilerin özgür yargılanmasını istedi..

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, ’’Mustafa Balbay ve gazetecilik yaptığı için tutuklu tüm gazetecilerin özgür yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz’’ dedi.

Sertel yaptığı yazılı açıklamada, Balbay’ın İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi olduğunu ifade ederek, şu görüşleri savundu:

’’Bugün Mustafa Balbay’ın tutukluluğunun 3. yılı doluyor. Balbay tam üç yıldır, neyle suçlandığını dahi bilmeden cezaevinde adalet bekliyor. İlk günden bu yana söylediğimiz gibi ülkemizdeki uzun tutukluluk süreleri cezaya dönüşmüştür. Bu süreçte hukuk sistemimiz güven kaybına uğramıştır, gazetecilerin yazdıkları nedeniyle yargılanması, tutuklanması kamu vicdanında derin bir yara açmıştır. Mustafa Balbay ve gazetecilik yaptığı için tutuklu tüm gazetecilerin özgür yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Basın ve ifade özgürlüğünün üzerine çöken bu karabasan kaldırılmadır. Bu konuda mağduriyetlerin giderilmesi için ivedilikle yasal düzenlenmeye gidilmesini istiyoruz. Meclis’te yasal düzenlemeler yapılmadığı sürece ülkemizdeki demokrasi de tartışılmaya devam edecektir.’’