Polemik & Kulis
08 Şub 2024 11:47 Son Güncelleme: 08 Şub 2024 11:49

Turkuvaz Medya Grubu’ndan flaş ayrılık! Başarılı ekonomi yazarı veda etti…

Turkuvaz Medya Grubu’ndan ayrılık haberi geldi. Başarılı ekonomi yazarı, 18 yılın ardından veda ettiğini duyurdu.

Turkuvaz Medya Grubu’ndan ayrılık haberi geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre başarılı ekonomi yazarı Hazal Ateş, Sabah Gazetesi’ne veda etti.

“YENİ ADRESİMİ DUYURACAĞIM…”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazetecilik çocukluk hayalimdi… Sabah Gazetesi yaklaşık 18 yıldır ikinci evim oldu” diye yazan Hazal Ateş, devamında şu ifadeleri kullandı:

“Turkuvaz Medya çatısı altındaki gazete ve televizyonlarda harika arkadaşlıklar ve dostluklar edindim. Başta, Turkuvaz Medya Gurup Başkanı Serhat Albayrak olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gazetecilik yapmaya devam edeceğim, yeni adresimi yakında duyuracağım.”

 

HAZAL ATEŞ KİMDİR?

Hazal Ateş, Mimar Sinan Lisesi edebiyat bölümü, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans programına yönelik İngilizce eğitimi aldı. Üniversite yıllarında başladığı gazeteciliğe Cumhuriyet, Star, Habertürk televizyonu, radyo ve haber ajansında devam etti.

2007 yılından bu yana Sabah Gazetesi’nde ekonomi muhabiri ve yazarı olarak görev yapan Ateş’in yazıları aynı zamanda Takvim, Yeni Asır’da yayınlanıyor. Sabah Gazetesi’nde “İş’in Anahtarı” köşesi sosyal güvenlik, çalışma hayatı, vergi, tüketici hakları  konusunda güncel gelişmeleri de içeriyor. Meslek hayatı boyunca, medya-iletişim, sosyal güvenlik, istihdam, özgür basın, yeşil dönüşüm, çevre konularında ve çeşitli Avrupa Birliği destekli projelerde görev aldı.

Türk Metal Sendikası’nca, sendikalı hayata verdiği destek, çalışma hayatıyla ilgili bilgilendirici, haber ve yazılarıyla “Emek Dostu Gazeteci” ödülüne layık görüldü.

Tüketicileri bilinçlendirici haberleriyle de Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen “Yazılı Basın Tüketici Ödülü”nü aldı. Sürekli basın kartı sahibi olan Hazal Ateş, halen Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. 1971 yılında Malatya’da doğan ve bir çocuk annesi Ateş, yaklaşık 50 yıldır Ankara’da yaşıyor.