Medya
11 Nis 2010 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

''TÜRKÜ AÇILIMI İSTİYORUM! N'OLUR!'' HANGİ ZAMAN YAZARI TRT GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM ŞAHİN'E YALVARDI?

Zaman yazarı "irtica" kapsamında görülerek değiştirilen türküler için TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e adeta yalvardı.

Türkü açılımı istiyorum İbrahim Bey!

Beni çıldırtan bir türkü var. Hani şu "Beyaz giyme toz olur / Siyah giyme söz olur / Gel beraber gezelim / Muradımız tez olur" diye söylenen türkü var ya. Türküye değil, üçüncü mısraın aslının bir zamanlar "irtica" kapsamında görülüp değiştirilerek, RTÜK müdahalesini gerektirecek kadar pornografik hale sokulmuşluğuna çıldırıyorum.

Ne demek "Gel beraber gezelim / Muradımız tez olur"?

Oysa türkünün aslı "Beyaz giyme toz olur / Siyah giyme söz olur / Gel yeşiller giyelim / Muradımız tez olur" değil midir? Anadolu`da yeşil "murad"ın yani hayatın ve dahi "can bulma"nın, "vuslat"ın rengi değil midir?

Tabii bir zamanlar "yeşil", bu memlekette "irticai renk" kapsamında görüldüğü için türkü değiştirilmiş, Anadolu`nun o naif delikanlısı "Gel beraber gezelim / Muradımız tez olur" diyen bir Tecavüzcü Coşkun kılığına sokulmuş. Âşık iken abazan edilmiş.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin`e yalvarıyorum.

Siz de bir "açılım" yapın da türküleri kurtarın şu derin devlet baskısından. "Beyaz asya" giymiş yarimiz "salına salına" gelmeyi bıraksın da zincirlerini kırıp abdest alsın cuma namazına gidebilsin. Bırakın türkülerin efendisi, al Fadime`sini gül Fadime`sini sabah namazına uyandırabilsin.

N`olur!

Ahmet Tezcan/Zaman