Gündem
05 Mar 2012 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

TÜRKÖNE BİZİ YALANINA ORTAK ETMEYE ÇALIŞIYOR!

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kurdaş'ten Türköne'ye çok sert tepki!

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, "Necmettin Erbakan 28 Şubat kararlarını imzaladı, bu da Milli Gazete'ye tam mutabakat manşetiyle girdi" diyen Zaman Yazarı Mümtaz'er Türköne'ye sert tepki gösterdi.

Yazısında, Mümtaz'er Türköne'nin kendi yalanına Milli Gazete'yi ortak etmeye çalıştığını öne süren Kurdaş, "Tavsiyesini dinledik hazretlerinin ve o manşeti arşivden çıkarttık. Okuyunca, mümtaz yazarın, manşetin spotlarından ve haber metninden neden yazısına bir şey taşımadığına dair merakımız da son buldu. Zira haberde çarpıtılacak, cımbızlanacak cümle yok. Başbakan Erbakan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde MGK kararlarının Anayasal sürecine ilişkin teknik-hukuki bilgiler aktarmış. Anayasa gereği Bakanlar Kurulu'nun gündeminin 1. maddesinin MGK kararlarının müzakeresi olduğunu açıklamış. Aslında manşet, hükümet üzerine yoğunlaştırılmak istenen psikolojik savaşa karşı Bakanlar Kurulu'nun mutabakatına vurgu yapmak istiyor. Herşeye rağmen birlik ve beraberlik gösterisi. Başbakan Erbakan'ın açıklamaları da, Milli Gazete'nin bakış açısı da, psikolojik teknikler ve kaba baskılarla kabinenin DYP kanadının ayartılıp, Hükümette çatlak oluşturmaya dönük uğraşlara karşı bir mesaj vermeye dönük" ifadelerini kullandı.

ÖNCE AHMET HAKAN'A CEVAP VER

Kurdaş yazısında, "Sanırım Mümtazer Türköne, 'geçmişle hesaplaşma' tavsiyesi adı altında Erbakan Hoca ile hesaplaşma hadsizliği yerine, Ahmet Hakan Coşkun'un 28 Şubat sürecinde cemaatin tutumuyla ilgili yazısına cevap vermeyi denese daha yerinde olurdu" dedi.

MİLLİ GAZETE'Yİ YANINIZDA DURDUĞUNUZA PİŞMAN ETMEYİN

Türköne'nin Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu üyeliğine atandığında herkesin tepki gösterdiğini hatırlatan Kurdaş, "Milli Gazete de sizin yanınızda durduysa, buna kimseyi pişman etmeyin. Yaptığınız ne mümtazlığa yakışır, ne de er'liğe. Ayıptır. " Fethullah Gülen'in 16 Nisan 1997 günü Kanal D'de Yalçın Akdoğan'a konuştuğunu hatırlatan Kurdaş, "Askerin ve Demirel'in Refah'a ve Erbakan Hoca'ya karşı tutumuna, demokrasiye, İmam Hatipler Liseleri ve kesintisiz 8 yıllık eğitime dair söylenenleri dikkatlice not edin. Geçmişle yüzleşmek adına aradığınızı bulacaksınız." dedi.

BİR CAMİAYI RENCİDE ETMEK KÜSTAHLIKTIR

Kurdaş yazısının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Amacım maksadı aşmak değil. Bir camiayı, hizmet insanlarını rencide edecek küstahlıkta da bulunacak değilim. Biliriz ki, küstahlık bizde asla şık durmaz."