Televizyon
06 Nis 2013 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

''TÜRKLER KÜRTLERLE EŞİT OLMAK İSTEMİYOR!'' LALE MANSUR'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA!

Akil İnsanlar heyetindeki sanatçı Lale Mansur'dan çarpıcı açıklamalar.

Çözüm süreci kapsamında kurulan Akil İnsanlar Komisyonu üyesi ünlü oyuncu Lale Mansur, Habertürk ekranlarında Ece Üner’in sorularını yanıtladı. Heyette yer alan en çok dikkat çeken isimler arasında olan Mansur, Başbakan’ın düzenlediği Dolmabahçe toplantısında da Erdoğan’ın onore ettiği isimlerden olmuştu.

20 YILDIR STK’LARDA ÇALIŞIYORUM

Heyete dair benim okuduğum yorumlar başarı dilekleriyle sınırlıydı. Ama bütün gazeteleri de okumuyorum zaten. 20 yıldır STK’larda çalışıyorum. Benim gibi çok arkadaş da vardı. Ben olmasam o olurdu ben yine çalışmaya devam ederdim. Tek endişem yapabilir miyim yapamaz mıyım şeklinde oldu. Ama sonra farkettim ki 20 yıldır bunu yapıyorum zaten.

EN ZOR BÖLGE KARADENİZ

Toplantıda heyetlerin neler yapacağı, kimlere gideceği konuşuldu. Şu anda herkes ev ödevini yapıyor. Görev alanım olan Akdeniz’in Karadeniz kadar olmasa da zor bir bölge olduğunu düşünüyorum.

BAŞBAKAN SORUMLULUĞUNUZ SADECE VİCDANİDİR DEDİ

Başbakan’ın hitabeti çok kuvvetli. Çok iyi de bir hazırlık yapılıyor. Bu aceleye de gelmişe benziyordu açıkçası. Daha önce yaptığı o kahvaltıdaki konuşma harikaydı gerçekten. Ancak iki toplantı tabi ki çok çok farklıydı. Hepimiz dünkü toplantıda ne görevimizin ne olduğunu öğrenmek istiyorduk. Kimle ne konuşacağımıza tamamen gruplar karar verecek. Bazı araştırmalar yapılmış durumda mecliste. O raporlara ulaşma hakkımız olacak. Konaklama ve güvenlik gibi ihtiyaçlar karşılanacak ama söyleceklerimiz yani içerik bize kalmış durumda. Sorumluluğumuz nedir diye sorduk. Sadece vicdanidir dedi Başbakan, kendinize karşı sorumlusunuz dedi.

HEYETİN ÇALIŞMA SÜRESİ NASIL İKİ AYA ÇIKTI?

Heyetin çalışma süresi 1 aydı ama kim olduğunu hatırlamıyorum ama içmizden biri bu süre çok kısa diye uyardı. Arada konuştular sanırım sonra ve Başbakan sürenin iki aya çıkarıldığını söyledi.

KÜRTLER JÜPİTER’DEN Mİ GELDİLER?

Önerileri ne bunların. 40 bin kişi öldü. Daha kaç bin kişi daha ölecek? Bu sorunlar dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde çözülememiş. Peki önerileri ne? Nasıl çözülecek? Siz duydunuz mu? Kiminle masaya oturacak? Benimle mi? Ben Türklerin de herkesle eşit olduğunu, herkesin eşit olması gerektiğini düşünüyorum. Bugün ulusalcı bir grubun konuşmasına denk geldim. "Biz küçükken Kürt falan yoktu, nereden çıktı bunlar" diye yakınıyordu. Yoktu tabiki Kürt falan. Kart kurt vardır çünkü. Peki Kürtler Jüpiter’den mi geldiler? Bugün çok ciddi bir mesafe kattedildi ve güçlü bir çözüm iradesi var.

BARIŞ OLMASIN VE OĞLUNUZ ŞIRNAK’A ASKERE GİTSİN VAR MISINIZ!

Sürece destek vermeyen kesimlerin kaygıları var. Ne vereceğiz diyorlar. Dillerini vereceğiz mesela. Buna karşı mı çıkacaklar? Demokratik haklarını vereceğiz. Çözüm olmayacak ve oğlunuz Şırnak’ta askere gidecek diye sorun kendinize? Başkasının oğlunun kocasının kanı üzerinden konuşmak kolay tabi ki.

BAZI TÜRKLER KÜRTLERLE EŞİT OLMAK İSTEMİYOR!

Ayrıcalığa sahip olan taraf hep Kürtler oldu şimdi bundan vazgeçmek istemiyorlar. Sürece karşı olan Tükler Kürtlerle aynı satüde olmak istemiyorlar. Geçtiğimiz günlerde CHP’li bir kadın mileltvekili de böyle söylemişti zaten. Bazı Türkler Kürtlerle eşit olmak istemiyor. Bazı Türkler istemiyor.