Gündem
21 Tem 2023 18:30 Son Güncelleme: 21 Tem 2023 18:46

Türkiye'den komşu ülkeye uçak ve helikopter desteği

Türkiye, Yunanistan'da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için iki adet amfibik yangın söndürme uçağı ve bir adet yangın söndürme helikopteri gönderecek.

İletişim Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopterinin uçuş ekipleriyle birlikte orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan’a gönderileceğini duyurdu.

Başkanlık sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

Türkiye, Yunanistan’da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri uçuş ekipleriyle birlikte Yunanistan’a gönderilecek.

Etkili manevra kabiliyetlerine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme helikopteri, Yunanistan’daki orman yangınlarına müdahalede komşu ülkede kullanılacak.