Gündem
31 Mayıs 2011 16:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:24

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI BAŞKANLIĞINA HANGİ İSİM GETİRİLDİ?

17. Genel Kurulu'nu yapan TYS, genel başkanını belirledi. Yeni başkan kim?

Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS) Genel Başkanlığı'na Mustafa Köz seçildi.

TYS'nin 17. Genel Kurulu'nda belirlenen yeni yönetimi toplanarak görev dağılımı yaptı. Buna göre, Genel Başkanlığa Mustafa Köz, 2. Başkanlığa Kamil Tekin Sürek, Genel Sekreterliğe Müslim Çelik ve Genel Saymanlığa ise Ertan Mısırlı seçildi. Yönetimde Mehrizat Poyraz, Nurullah Can, Nur Saka, Cihan Oğuz ve C. Hakkı Zariç de üye olarak görev aldı.

Genel Kurul'un önerisi üzerine Adnan Özyalçıner, Tevfik Taş ve Mustafa Köz tarafından oluşturulan komisyon, bir "Sonuç Bildirgesi" yayımladı. TYS'nin 17. Genel Kurul Sonuç Bildirgesi'nde, şu görüşlere yer verildi:

"Genel Kurulumuz, ülkemizde 'düşünceyi suç' sayan zihniyetin, yazarlara bugün daha azgın, daha fütursuz bir dönemi yaşattığını saptamaktadır. Emekçi sınıflara yönelik saldırganlığın bir parçası olarak süren bu sindirme çabaları yazarları, gazeteciler hapishanelere koymaktadır. Henüz yayımlanmamış kitaplar toplatılmakta ve yazarlar hapishaneler konmakta, insanlar dillerinden, kültürlerinden ötürü baskıya, şiddete uğramaktadır. Biz yazarlar bu baskıları şiddetle kınıyor ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nın düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı direnişin en önemli odağı olmayı sürdüreceğini bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz."