Spor
19 Şub 2024 21:07 Son Güncelleme: 19 Şub 2024 21:08

Türkiye mi, Almanya mı? Can Uzun ile ilk görüşme gerçekleşti

Nürnberg formasıyla harikalar yaratan Can Uzun'u milli takıma kazandırmak için Almanya Futbol Federasyonu futbolcuyla ilk görüşmeyi gerçekleştirdi.

Nürnberg ile çıktığı 18 maçta 10 gol ve 1 asistlik performans gösteren Can Uzun, Almanya Futbol Federasyonu'nu harekete geçirdi. Federasyon futbolcuya milli formayı giydirmek için ilk görüşmeyi gerçekleştirdi.

ALMANLAR, CAN UZUN İLE GÖRÜŞTÜ

Alman basınında yer alan habere göre, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Rudi Völler ve Andeas Rettig, Can Uzun ve ailesi ile bir görüşme gerçekleştirdi. ilk görüşmenin olumlu geçtiği belirtilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da futbolcuyla sürekli temas halinde olduğu biliniyor.

HAMİT ALTINTOP: KARAR VERMESİ GEREKİYOR

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop daha önce Can Uzun ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sonuçta bizimle devam etmesini diliyoruz. 2005 doğumlu, A takımımızda Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi iki genç oyuncumuz daha var. Sıradaki Can Uzun olmalı, bunu o da biliyor. Bunun için karar vermesi gerekiyor. U17 takımımızda oynadı ve bizim oyuncumuz. U21'de de oynaması lazım. Birkaç yıldır bize çok ama çok yakındı çünkü iyi işler yapıyor ve son derece yüksek bir potansiyele sahip. Öte yandan oyuncunun karar vermesi gerekiyor. Tarihte farklı kararlar alanlar oldu. Benim tarafım Türkiye'ydi. Diğer oyuncular Almanya'yı tercih etti. Bu adil bir tercih ve sorun değil." ifadelerini kullanmıştı.