Gündem
08 Haz 2010 16:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

TÜRKİYE GAZETESİ'NİN HALKA ARZINA YOĞUN TALEP!

Türkiye gazetesinin sahibi ve yayıncısı İhlas Gazetecilik A.Ş.'nin yüzde 33'ünün halka arzında talebin ancak yüzde 72'sinin karşılanabildiği bildirildi.

İhlas Gazetecilik A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, 3-4 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzda sermayenin yüzde 33’ü olan 26 milyon 400 bin lot hisseye karşılık 35 milyon 225 bin lot talep geldiği açıklandı. Açıklamada halka arzın küresel çalkantıların yoğun olduğu bir döneme yapılmasına karşın başarıyla tamamlandığı ifade edilerek, talep miktarının arz edilen tutarın yüzde 33 üzerinde gerçekleştiğine işaret edildi. İhlas Gazetecilik A.Ş.’nin yüzde 33’ünün 3-4 haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Oyak Yatırım liderliğinde 16 aracı kurumun oluşturduğu konsorsiyumun aracılık ettiği halka arzda hisse fiyatının 1.65 TL olarak belirlendiği de kaydedilen açıklamada, "1.556 yatırımcıya 43 milyon 560 bin TL’lik satış gerçekleştirildi. Sermaye piyasalarının küresel çalkantılardan fazlasıyla etkilendiği bir dönemde, halka arz edilen miktarın üzerinde gelen talep, şirkete duyulan güvenin göstergesi oldu. Şirketimiz ve konsorsiyum lideri Oyak Yatırım adına yatırımcının gösterdiği teveccühe teşekkür ederiz" denildi.
 
GELECEK HAFTA İMKB’DE İŞLEM GÖRMESİ BEKLENİYOR
 
Türkiye gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise yaptığı açıklamada, İhlas Gazeteciliğin yüzlerce ortaklı bir şirkete dönüştüğünü ve sorumluluklarının arttığını belirterek, "Bundan sonra hedefimiz daha kaliteli gazete, daha fazla verim, daha çok kar olacak" dedi. "Her ortağımız bizim için kıymetlidir" diyen Albayrak, halka arz öncesinde söyledikleri gibi, temel amaçlarının ortakların mutluluğu olduğunu da ifade etti. Halka arzı başarıyla sonuçlanan İhlas Gazetecilik A.Ş. hisselerinin bir hafta içerisinde İMKB’de işlem görmeye başlaması bekleniyor.
 
ANKA