Spor
11 Oca 2024 09:45 Son Güncelleme: 11 Oca 2024 09:49

Türk Telekom sahasında İtalyan ekibini devirmeyi başardı

Türk Telekom, BKT Avrupa Kupası B Grubu 14. haftasında İtalya ekibi Dolomiti Energia Trento'yu 78-70 mağlup etti.

Basketbol BKT Avrupa Kupası'nın 14. haftasında Türk Telekom, İtalya'nın Dolomiti Energia Trento takımı ile Ankara Spor Salonu'nda karşılaştı.

Türk Telekom, grupta 5. galibiyetini elde etti. Dolomiti Energia Trento ise 8. yenilgisini aldı. İlk maçta rakibine uzatmalarda 101-96 kaybeden Türk Telekom, rövanşı 8 sayı farkla kazandı ve olası puan eşitliğinde ikili averajı eline geçirdi.

Karşılaşmaya sert savunmasıyla başlayan Türk Telekom, ilk 3 dakikada rakibine sayı şansı tanımadı ve 6-0'lık üstünlük kurdu. Çeyreğin kalan bölümünde hücumda toparlanan konuk ekip Alviti'nin etkili oyunuyla ilk periyodu 20-17 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte boyalı alanı iyi kullanan Türk Telekom, 15. dakikayı 30-27 üstün geçti. Enoch ve Yiğitcan Saybir'le sayılar bulan ev sahibi ekip, soyunma odasına 38-34 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte Enoch'la sayılar üretmeye devam eden Türk Telekom, 26. dakikada 8 sayılık üstünlük yakaladı: 54-46. Çeyreğin sonunda farkı çift hanelere (56-46) çıkaran Türk Telekom, final periyoduna da 57-50 üstün girdi. Türk Telekom oyuncusu Steven Enoch (23), pota altı ribaundda etkili bir performans sergiledi.

Son çeyreğe Cooke ile boyalı alanı iyi kullanan Dolomiti Energia Trento, 36. dakika içinde öne geçti: 63-64. Enoch ve Wallace'la sayılar bulan Türk Telekom, son 1 dakikaya 7 sayı farkla önde girdi: 74-67. Üstünlüğünü koruyan Türk Telekom, sahadan 78-70 galip ayrıldı.

Türk Telekom takımı, maç bitiminde seyircilerle zaferi bütünleşerek doyasıya marşlar eşliğinde kutladı.

Maç sonu açıklama yapan Türk Telekom Başantrenörü Selçuk Ernak gazetecilere yaptığı açıklamada yeni yılda aldıkları galibiyetten dolayı takım olarak çok mutlu olduklarını ifade ederek, 

"Bu galibiyet bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Evimizde iyi oynayarak bu şansızlığı kırarak bu maçı tamamladık. Bizim oyun karakterimizi yansıtmamız lazımdı bunu da ortaya koyduk. Evimizde yani Ankara'da galip gelmemiz lazımdı. Şansımızı devam ettirmemiz için kazanmak zorundaydık ekstra olarak. İlk periyottan başlayarak defansa da önem vererek oyuna ağırlığımızı koymayı başardık. Genelde 80 sayılarda kalan bir istatistik vardı ama onları 70 sayıda tuttuk.  İlk periyottan başlayarak sayı avantajını yakalamış olduk. Oyuncularımı oyuna katkılarından ve bu önemli galibiyettin dolayı kutluyorum. Oyuncularım oyun mantalitesini sahaya yansıtmayı ve bunu göstermeyi başardılar. Ankara'da sahamızda bizi uzun süre destekleyen ve kucaklayan tüm taraftarlarımıza teşekkür ederim."