Gündem
18 Haz 2023 16:11 Son Güncelleme: 18 Haz 2023 16:15

Türk sanat müziği solisti Metin Milli son yolculuğuna uğurlandı

"Seviyorum İşte" ve Çiçekler Yasta" parçalarıyla müzik severlerin kalbinde yer eden, "Merhaba" adlı albümüyle önemli başarılara imza atan ve 80 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği'nin önemli isimlerinden Metin Milli Ankara'da toprağa verildi.

Türk sanat müziği solisti Metin Milli, 80 yaşında vefat etti. Bir süredir Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Milli'nin, çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. 

Hayatını kaybeden Türk sanat müziği solisti Metin Milli, İsmet Oğultürk Camisi'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

 

METİN MİLLİ KİMDİR?

Mardin'de 1943 yılında doğan Milli, Ankara Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. 900. Ordu Donatım Ana Depo Komutanlığında iş hayatına başlayan Milli, sismik araştırma ve sondaj faaliyeti yapan uluslararası firmaların temsilciliğinde bulundu.

Milli, müziğe 1978'de Ankara Radyosu'nda başladı, ilk profesyonel stüdyo kaydını ise 1977'de yaptı. Müziğini "popüler Türk sanat müziği" olarak tanımlayan Milli, 15 albüme imza attı, 4 altın plak ve kaset ödülü kazandı.

Metin Milli, "Seviyorum İşte" ve Çiçekler Yasta" parçalarıyla sevildi, "Merhaba" adlı albümüyle önemli bir başarı elde etti.

"Müziği para kazanmak için değil, zevk için yaptığını" dile getiren Milli, resim ve tiyatroyla da ilgilendi.

Evli ve bir çocuk babası olan Milli'nin hayat hikayesini anlattığı "Hikayem" isimli bir kitabı da bulunuyor.