Televizyon
18 Eki 2010 08:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

TÜRK MALI SETİNDE OLAY! HANGİ ÜNLÜ SANATÇI ROL ARKADAŞINI SETTEN KOVDU?

Show Tv'de ilgiyle izlenen ‘Türk Malı' dizisinin setinde kavga çıktı. İki ünlü oyuncu fena kapıştı

Dizinin Erkan Kuzu’su Şafak Sezer ile eşi Abiye Kuzu karakterini canlandıran Binnur Kaya cumartesi gecesi Akatlar’da bir gece kulübünde yapılan çekimler sırasında kavga etmeye başladı. Şafak Sezer sinirini alamadı ve Kaya’ya “Defol git” diye bağırmaya başladı. Settekiler de Sezer’i sakinleştiremedi.

Sezer’in söylediği laflar karşısında ne yapacağını şaşıran ve ağlamaya başlayan Kaya, çantasını alıp seti terk etti. Yaşanan olay yüzünden tüm ekibin morali bozuldu. Yönetmen seti paydos etmek zorunda kaldı. Dizinin setinde daha önce de benzer sorunlar çıktığı ancak daha sonra tatlıya bağlandığı öğrenildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk Malı adlı dizide, Abiye ve Erman Kuzu karakterlerinin kullandığı bozuk Türkçe nedeniyle Show TV’den savunma istemişti. Dizide söz konusu karakterler tarafından değiştirilerek söylenen Türkçe kelimelerin listesini çıkaran RTÜK uzmanları, dizinin sadece iki bölümünde toplam 81 ifadenin yanlış kullanıldığını belirlemişti.

RTÜK’ten ‘kuzu sözlük’

RTÜK uzmanları, kelime, deyim, özlü söz, özel isim, unvan, yer ismi, terim ve yabancı kelimelerden oluşan mini bir “kuzu sözlük” oluşturmuştu.
RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan raporda, çocuklara ve gençlere kötü örnek olduğu kaydedilen dizide çok fazla argo kelimenin diyaloglarda yer aldığı belirtilmişti.