Gündem
10 Eki 2023 20:11 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 20:31

Türk Hava Yolları'ndan İsrail kararı!

İsrail ve Hamas arasındaki savaş dördüncü güne girdi. Çatışmaların gittikçe şiddetlenmesi üzerine Türk Hava Yolları (THY) yeni bir karar aldı. THY'den yapılan açıklamada mevcut durum sebebiyle İsrail seferlerine ara verildiği açıklandı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İlk olarak Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı.

Daha sonra Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi. Kassam Tugayları, buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı.

KAYIPLAR ARTIYOR

Dört gündür devam eden çatışmalarda Gazze'de 830 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 250 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 19 kişi can verdi, 110 kişi de yaralandı. İsrail tarafında ise 1000 kişi öldü, 106'sı ağır 2 bin 806 kişi de yaralandı.

THY, UÇUŞLARI DURDURDU

Bu yaşanılanlar sonrası Türk Hava Yolları (THY), İsrail seferlerine ara verdi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'de yaşanan mevcut durum sebebiyle seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir" ifadesini kullandı.

ETİKETLER
#thy #sefer #karar