Gündem
12 Ara 2023 15:50 Son Güncelleme: 12 Ara 2023 17:28

Türk gezgin Etiyopya'da tacize uğradı! O anları saniye saniye kaydetti...

Sosyal medya içerik üreticisi Ceren Yılmaz çekim yapmak için gittiği Etiyopya’da tacize uğradı.

Genç yaşta dünyayı gezmesiyle tanınan sosyal medya içerik üreticisi Ceren Yılmaz, kendi projesi için gittiği Etiyopya’da tacize uğradı. Etiyopya’ya ilk geldiği gün başkent Addis Ababa’da bir otele yerleşen Ceren Yılmaz tacizin sadece market alışverişi için dışarı çıktığı anda yaşandığını söyledi. Dehşet anları Ceren Yılmaz’ın kamerasına anbean yansıdı.

Görüntülerde kollarında çok sayıda yara izi olduğu görülen bir Etiyopyalının Ceren Yılmaz’a yaklaştığı ve taciz ettiği görüldü. Yılmaz’ın kendisinden uzaklaşmasını istemesinin arından taciz eden şahsın şiddet uyguladığı görüldü.

ALMAN UYRUKLU BİR KİŞİ YARDIM ETTİ

Sosyal medya içerik üreticisi Ceren Yılmaz yaptığı açıklamada şanslı olduğunu ve o anda oradan geçmekte olan Alman uyruklu bir kişinin yardım ettiğini söyledi.

Ceren Yılmaz açıklamalarında şunları kaydetti:

Sadece kadın değil aynı şekilde erkek gezginler için dünyanın en tehlikeli olan ülkelerinden bir tanesi olan Etiyopya’da ilk günüm maalesef tacizle sonuçlandı. Şanslıydım ki oradan geçmekte olan alman uyruklu bir kişi yardımıma koştu ve 20’ye yakın Etiyopya uyruklu erkek olanı sadece izledi. Addis ababada vakit geçirmek gibi bir niyetim yoktu daha önceden de tehlikeli olduğu ile ilgili uyarılmıştım. Sadece bir günüm vardı ve bir gün içerisinde markete gidip ihtiyaçlarımı karşılayıp otele geri dönmekti planım. Fakat market alışverişimi bile yapamadan bir çok tatsız durum yaşadım işin acı veren tarafı bu durumu yaşamamdan çok bu durumu şikayet edebilecek bir merci bir muhatap bulamamak hiçbir polisin ilgilenmemesiydi. Buradaki insanların çoğu vergi ödemiyor hatta kimlikleri bile yok illegalin ortasında kurulmuş bir düzen de yaşıyorlar. Elinizdeki telefon ya da herhangi dijital bir aletiniz onlar için sizin canınızdan daha değerli. Onların gözlerine baktığınızda bu acımasızlığı görebiliyorsunuz. Sevgili gezgin kardeşlerim yolunuz Etiyopya’ya düşmesin özellikle kadınsanız düşerse de mutlaka bir lokal rehberiniz yanınızda olsun Sağlıcakla kalın