Gündem
27 Mar 2014 14:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Türk Foto Muhabirine ABD'den "Gezi" Ödülü! (Medyaradar/Özel)

AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın, "Gezi" eylemleri sırasında çektiği kareler Ulusal Basın Fotoğrafçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın, "Gezi" eylemleri sırasında çektiği kareler ABD merkezli  National Press Photographers Association (NPPA, Ulusal Basın Fotoğrafçıları Birliği) tarafından ödülendirildi  AFP foto muhabiri Kılıç, NPPA'nın haber fotoğrafçılığı kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Yarışmada birinciliği Amerikalı fotografçı Tyler Hicks New York Times için Kenya Nairobi'deki alışveriş merkezi baskınıylşa alırken ikinciliği Gettyimages'ten Paula Bronstein aldı. Kılıç, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda da Foto Röportaj dalında birinci, Haber dalında da üçüncü olmuştu.

NPPA
Amerika'da Boston'da 1946 yılında kurulan birlik fotografçıların hakkları için yıllarca mücadele etmiş fotomuhabirlerinin haklarının belirlenmesi hususunda Amerikan devleti ile önemli anlaşmalara varmıştır. Günümüzde de görsel gazetecilik alanında birçok kişiyi ve kurumu ödüllendiren ve eğiten birlik uluslararası düzeyde saygın ve takip edilen bir yapıdır.

Ödül alan kareleri bu linkten görebilirsiniz.
https://nppa.org/spotlight/65958