Gündem
11 Eyl 2013 13:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

TURGUT ÖZAL DAVASINDA SÜRPRİZ TALEP; SEMRA ÖZAL DA YARGILANSIN!

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Turgut Özal'a suikast davasında, flaş bir gelişme yaşandı..

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yargılanmasına başlandı. Ersöz'ün avukatı Turgut Özal'ı zehirlediği iddiasıyla Semra Özal'ın sanık olarak yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti Ahmet Özal'ın da zorla tanık sıfatıyla getirilerek dinlenmesine karar vererek duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.

'SEMRA ÖZAL YARGILANSIN' TALEBİ

Ersöz'ün avukatı Turgut Özal'ı zehirlediği iddiasıyla Semra Özal'ın sanık olarak yargılanmasını talep etti. Mahkeme heyeti Ahmet Özal'ın da zorla tanık sıfatıyla getirilerek dinlenmesine karar vererek duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.

'GİZLİ YAPILSIN' TALEBİ

Avukat Coşkun, gizli tanıkların, ifadelerinde, Semra Özal'ın onur, kişilik ve namusuna yönelik iddialarda bulunduğunu savunarak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 182/2. maddesi gereğince duruşmanın gizli yapılması talebinde bulundu.

Gizli tanıkların, "Özal'ın eşi tarafından öldürüldüğünü ima ettiğini, Ahmet Özal'ın da bu süreçte birtakım pazarlıklar yaptığını, olayın ifşa edilmemesi için çaba gösterdiğiniöne sürdüğünü" kaydeden Coşkun, "Cumhurbaşkanlığı yapmış Turgut Özal'ın ailesinin bu şekilde tartışılmasının genel ahlakla bağdaşmayacağını düşünüyoruz. İddinamede de gizlik tanık iddialarına yer verilmemiştir. Duruşmalar gizli yapılsın" dedi.

Mahkeme, duruşmanın gizli yapılması talebini reddederek, duruşmaya devam etti.