Gündem
07 Eyl 2010 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

TUNCAY ÖZKAN'DAN MAHKEMEYE; "SEN SAVCI OLACAKSIN BEN DE SANIK YOK YA"

Tuncay Özkan, "Sizin taktığınız prangalar yüzünden siyasi görüşümü açıklayamıyorum. Hayır diye bağıramıyorum" dedi..

İKİNCİ Ergenekon davasının 81. duruşmasında talepler bölümünde söz alan Yeni Parti Genel Başkanı tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan, "Sizin taktığınız prangalar yüzünden siyasi görüşümü açıklayamıyorum. Hayır diye meydanlarda bağıramıyorum. Kendi HSYK tezimi halkıma anlatamıyorum" diye konuştu.

Tutuklu sanık Tuncay Özkan, "Tek talebim var. Aklınızda kalanları bana sormanız. Sorun ki ben de sorularına cevap vereyim. Ek savunma yapayım. Olmayan birşey hakkında konuşamıyorum. Konuştukça sinirleniyorum, çıldırıyorum. Bir ara birisi bana ajandadaki bir notu sordu, çok memnun oldum. Şimdi soru da yok. Madem soracak bir sorunuz da yok. Ben neden buradayım? Ben olmazsam bu yargılama olmaz mı? Neden söylediklerimi ciddiye almıyorsunuz? Neden bana böyle davranıyorsunuz? Bu suçu işlemiş olsam dahi, delilleri şuraya sıralasanız dahi bana böyle davranamazsınız" dedi.

"SEN SAVCI OLACAKSIN BEN DE SANIK YOK YA"

Mesleği gereği devletin her kademesiyle birlikte çalıştığını ifade eden Özkan, sözlerine şöyle devam etti:
“Birçok olayı ben ortaya çıkardım. Uğur Mumcu suikasti raporunu yazdım. Onun evine giden 3 kişiden birisi benim. Şimdi o rapor sizin de dosyanızda mevcut. Ancak kitaba bakarsanız 1996’da yazdığımı görürsünüz. Yani sizden öndeyim. 1990’dan beridir sivil ve asker bürokratları, yargıçları, İstanbul, Ankara ve İzmir’dekileri tanırım. 1992 yılında Turgut Özal bana Çekiç Güç dosyasını verdi. Bunlar gizli belge değil ki. Bunları iddianameye koyacaksın, sen savcı olacaksın ben de sanık, yok ya" şeklinde konuştu.

"Tedhiş Raporu"nda haklarında suikast planları çıkan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile aynı mahkemede bulunmaktan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Özkan, "Ben mi bu insanları öldürmeye çalışmışım da bizi aynı mahkemede bir araya getirdiniz?" diye sordu.

"HANGİ DARBE İLE SUÇLANIYORUM"

Taleplerinin dikkate alınmadığını savunan Özkan, "Çıkıp parti programını dahi okudum. Sabrınız için teşekkür ederim. Beni sabırla dinlediniz. Ancak ben siyaset yapamayacak mıyım? Yapacağım. Yapmamam için bir gerekçe söyleyin. CHP ve AKP’yi ele geçirmeye teşebbüsle suçlanıyorum. Hangi darbe ile suçlanıyorum. 2008’de bir darbe planı mı varmış ki Cumhuriyet Mitingleri bu iddianamede darbe mitingleri olarak yer alıyor. Bir kez daha söylüyorum bunu size. O mitinglerde bir hırsızlık olayı dahi yaşanmamıştır. En ufak asayiş olayı yaşanmamıştır" dedi.

DELİ GÖMLEĞİ DIŞINDA GİYECEK GÖMLEK KALMADI

Yargıçların, kendisine güvenip de ne ile suçlandığını söylemediğini ifade eden, "Onlar bana güvenmiyor, ben de onlara güvenmiyorum. Burada kendime gömlek arıyorum. Deli gömleği dışında giyecek gömlek kalmadı. Burada yatsam da ölsem de deli gömleği giymem. Bu muameleyi de kabul etmem" diye konuştu.

ÖZKAN BAŞBAKANI SERT ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan lider olabileceğini ancak devlet adamı olamayacağını ileri süren Özkan, "Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulmadıkça içinde bulunduğu bu durumdan çıkamaz. Yakın tarihle alakalı söylediği herşey yalan. Tarih ve matematik bilgisi yoktur. Prompter’dan okur. O adam Şevki Yılmaz’ın bir kalem üstüdür. Mahkemeniz toplumsal ayrışmayı körüklüyor. Buna bir yerde durdurun. Ben, siyasi bir kimliğim. Ben burada olmasam, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıksam Türkiye ne kaybeder. Ancak siz ona benim üzerimden siyaset yaptırıyorsunuz" dedi.

"HAYIR DİYE MEYDANLARDA BAĞIRAMIYORUM"

Anayasa oylamasında halkın ne diyeceğini soran Özkan, "Evet çıkarsa başka bir süreç, hayır çıkarsa daha başka bir süreç yaşanacak. Siz bu süreçten etkilenmeyecek misiniz? Sizin taktığınız prangalar yüzünden siyasi görüşümü açıklayamıyorum. Hayır diye meydanlarda bağıramıyorum. Kendi HSYK tezimi halkıma anlatamıyorum" ifadesini kullandı.
Duruşma sanık taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

ETİKETLER
#tuncay özkan