Gündem
26 Nis 2011 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

TSYD'DEN NİHAT KAHVECİ'YE KINAMA; "ARKADAŞIMIZDAN DERHAL ÖZÜR DİLE!"

TSYD, Beşiktaşlı futbolcu Nihat Kahveci'nin Konyaspor maçından sonra spor yazarı Turgay Demir'e yaptığı saldırıyı kınadı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Beşiktaşlı futbolcu Nihat Kahveci'nin Konyaspor maçından sonra spor yazarı Turgay Demir'e yaptığı saldırıyı kınadı.

TSYD'den yapılan açıklamada, Nihat Kahveci'nin Konyaspor maçından sonra Turgay Demir'e önce sözlü sonra da eylemli saldırıda bulunduğu iddia edilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Beşiktaş'ın ve milli takımın değerli oyuncularından Nihat Kahveci'nin Konyaspor maçı sonrasında spor yazarı arkadaşımız Turgay Demir'e saldırısını kınıyoruz. Ülkemizi uzun yıllar yurt dışında da başarıyla temsil etmiş bir futbolcunun, yaptığı işin ayrılmaz parçalarından birinin de eleştiriye tahammül olduğunu öğrenmesini beklerdik. Ayrıca bugüne kadar spor basınında kendisine dönük övgülerin çok geniş biçimde yer almış olduğunu da unutmamış olmasını dilerdik.

Nihat Kahveci'nin çok önemli bir bedelle eski kulübüne dönüşü sonrasında beklenen verimi sağlayamadığı, onu çok sevenleri de üzen tartışılmaz nitelikte bir gerçektir. İlgili spor yazarının bununla ilgili eleştiri ve değerlendirmelerde bulunması da bir haktır, hatta görevdir. Nihat Kahveci bunlarla ilgili yanıtlarını elbette ki sahada oynadığı futbolla vermelidir. Olmazsa yazılı ve sözlü açıklamalarla da kendini savunabilir.

Ancak spor yazarı arkadaşımızın görevini sürdürmekte olduğu bir ortamda ve toplum içinde önce sözlü, ardından eylemli saldırıda bulunması asla kabul edilemez. Karşısındaki kişi hem saygın bir spor gazetecisi, hem de milli futbolcunun babası yaşındaki bir büyüğüdür. Nihat Kahveci'nin bütün bunları göz önünde bulundurarak, Turgay Demir'den ve kamuoyundan özür dileyeceği inancındayız.'