Gündem
07 Haz 2014 18:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:16

TSYD Spor yazarları armağanı yarışması sonuçlandı! Ödüller hangi isimlere gitti?

TSYD tarafından düzenlenen 'spor yazarları armağanları' sahiplerini buldu.

TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) Spor Yazarları Armağanı yarışması sonuçlandı ve 12 dalda toplam 37 ödül sahiplerini buldu.

TSYD Genel Merkez Yönetimi, geçen yıl olduğu gibi yeni dönemde de yarışmaya katılan eserlerin daha ayrıntılı incelenmesi için o branşın uzmanlaşmış ve tamamı spor yazarlarından oluşan isimler tarafından değerlendirilmesini sağlama düşüncesiyle 4 ayrı jüri belirledi.

Jüriler şu isimlerden oluştu :

Sayfa düzeni jurisi: Ahmet Çitoğlu (Başkan) Ersan Çelik, Fikret Ercan, Hasan Tankaya, Hasan Teoman, Levent Tüzemen, Orhan Balal.

TV eserleri jurisi: Halit Kıvanç (Başkan), Barbaros Çıdal, Cüneyt Şen, Faik Çetiner,  İlker Yasin,  Melih Gümüşbıçak, Metin Gören.

Fotoğraf jurisi: Yılmaz Canel (Başkan), Düşvar  İyiiş, Ender Erkek, Haldun Domaç, Murad Sezer,  Rıza Özel, Şevket Uygun, Yaşar Saygı.

Haber, röportaj, inceleme-araştırma, serbest yazı, müsabaka tenkit, müsabaka yazısı, internet, yerel basın teşvik ödülleri yazılı jurisi: Erdoğan Arıpınar (Başkan), Atilla Gökçe, Devrim Sağıroğlu, Ergun Hiçyılmaz, Esat Yılmaer, Eyüp Karadayı, Güray Soysal, Güven Taner, Kahraman Bapçum, Mehmet Atalay, Meriç Enercan, Nezih Alkış, Onur Belge.

Sayfa Düzeni, TV eserleri ve fotoğraf jürileri, 5 Haziran Perşembe, diğer jüri ise 6 Haziran Cuma günü TSYD Genel Merkezi Aydın Doğan Eğitim Merkezi’nde toplanarak 2013 yılına ait 176 eseri ayrıntılı bir şekilde değerlendirip, oylayarak ödüle layık olanları belirledi. Bu arada yarışmaya katıldığını bildirip, eserlerinin TSYD Merkezine ulaştığı gün hayatını kaybeden TSYD üyesi Süleyman Alasya’ya, oybirliğiyle “juri özel ödülü' verildi.

HABER 1. Can UYGUÇ/ Posta/ 'Olimpiyat şampiyonu dopingli çıktı' 2. İlknur ÇETİNBAŞ/ Anadolu Ajansı/ /Süngere senkronize atlayış' 3. Coşkun TÜRK/ Posta/ “Nevin de dopingli”  

RÖPORTAJ 1. Zafer BÜYÜKAVCI-Hatice YÜCEL/ Fanatik/ 'Kim bu adamlar' 2. Bilal MEŞE/ Milliyet/ Dostlar Sofrası' 3. Ersoy ÖZDEM/ Açık Mert Korkusuz/ 'BEŞİKTAŞK’ın peşinde 2432 km'

Fotoğraf dalında ise gerekli puan batajı aşılamadığı için birincilik verilemedi. İkincilik 'Akdeniz'in Altınları' fotoğrafıyla Fotomaç gazetesinden Cengiz Tokgöz'e üçüncülük ise; futbolda tekme fotoğrafıyla DHA'dan Uğur Can'a verildi.

Ödül alan diğer isimleri öğrenmek için tıklayınız