Gündem
10 Eki 2012 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

TSYD CİHAN MUHABİRİNE SALDIRAN AHMET AĞAOĞLU'NU KINADI

TSYD, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Cihan Haber Ajansı muhabirine saldırısını kınadı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu, Antalya'da yapılan Turkis Airlines World Golf final turnuvasında, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Cihan Haber Ajansı muhabirine yönelik davranışını kınadı.

TSYD'den yapılan yazılı açıklamada, “Antalya'da devam etmekte olan ve Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en prestijli turnuva olarak gösterilen Dünya Golf Şampiyonası sırasında, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun CHA Muhabiri Cihat Ünal'a yapmış olduğu darp, meslektaşımızın uğradığı bu çirkin hareket affedilemez niteliktedir” denildi.

Başkanlık görevi sırasında bu güne kadar en küçük bir olaya dahi adı karışmayan Ağaoğlu'nun bu davranışına anlam verilemediği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“TSYD mensupları kendilerine tahsis edilen spor alanlarında harfiyen kuralları yerine getirmeye ne kadar özen gösteriyorsa, bu konuda da meslektaşlarımıza gösterilecek nezaket o derece hassas ve duyarlı olmalıdır. CHA muhabirinin edinilen bilgiye göre, çeşitli defalar Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından basın mensuplarının kendilerine gösterilen yeri ihlal etmeme uyarısına rağmen hiç gereği yokken sözlü tartışma başlamıştır. Golf Federasyonu Başkanı, bu sözlü tartışmanın devamında, yukarıda sözü edilen eylemi gerçekleştirmiştir. Ağaoğlu'nun en kısa zamanda meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz. TSYD bundan önce olduğu gibi, spor alanlarında görev yapan emekçilere yapılan her türlü davranışın karşısındaki dik duruşunu sergileyecektir.”