Gündem
19 Oca 2017 13:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:24

Trump o isimden Başbakan Yıldırım'a böyle bahsetti: "He is my best friend"

Fox TV'nin sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya Başbakan Binali Yıldırım ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemini merkeze alan anayasa değişikliği kabul edildiği takdirde MHP’li bakanların olabileceğini söyledi.

Fox TV’den İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Yıldırım, hükümetin partili cumhurbaşkanlığı sistemine gerekçe olarak gösterdiği ve sık sık dile getirdiği ‘yönetimde iki başlılık’ tezini yineleyerek, yeni sistemin kendi projesi olduğunu söyledi: “Bizim Cumhurbaşkanımızla aramız iyi. Ama yarın egosu güçlü iki isim olsa, bu iki başlılık sorun yaratır. Ülke yönetilemez hale gelir. Koca ülke iki başlılık nedeniyle kımıldayamaz hale gelir. Biz şimdi iki başlılığı ortadan kaldırıyoruz. Başkanlık benim projem. Üzerinde çok uzun süre sessiz ve derinden çalıştım. Sonra MHP ile diyaloğu kurduk. Bunu başarmak istiyorum.”

İsmail Küçükkaya Fox TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gerçekleştirdiği bu röportaj ile ilgili bir anekdotu da paylaştı. Küçükkaya Başbakan Binali Yıldırım'a ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump'ı ve yeni dönemde nelerin yaşanabileceğini sorduğunu belirtti. Ve aralarında geçen o diyalogu böyle anlattı:

"Bu arada şunu da söyleyeyim Başbakan'la konuşurken Trump'ı da sormuştum. Yeni dönemde neler yaşanabilir diye. Laf döndü dolaştı bir isimden geldi. Bugünlerde nasılsa medya grubunda yöneticiliği olmadığı için onu sizlere aktarabilirim. Kimsenin aklına bir şey gelmez. Mehmet Ali Yalçındağ. Biliyorsunuz aynı zamanda Aydın Doğan'ın da damadı. Onu da sordum, konuşurken laf oraya geldi. Dedi ki aslında Trump şöyle söylemiş Başbakan'a "He is my best friend" demiş. Benim çok iyi dostum demiş, en iyi dostumdur demiş. Şimdi şöyle düşünün Trump yeni seçilmiş dünyada fırtınalar estiriyor. Bizim Başbakan'la konuşurken bir Türk'ten bahsediyor. Ki 7-8 yıldır ticari bağlantısı da yokmuş Mehmet Ali Yalçındağ'la Trump arasında. Bu ve benzeri bazı detaylar verdi. Daha fazla detaya girmeyeyim. Başbakan beklentimiz var Trump'tan dedi. İyimseriz dedi, böylesine uygun bir takım ilişki mekanizmalarımız da var. Ve Trump bize FETÖ elebaşını teslim edebilir dedi. Başbakan'ın bu önemli açıklamasını da sizinle paylaşayım."




ABD'nin çiçeği burnunda başkanı Donald Trump'ın "He is my best friend" diyerek bahsettiği Mehmet Ali Yalçındağ 20 Ocak Cuma günü yapılacak olan ve en az 200 milyon dolar harcandığı kaydedilen devir-teslim töreninin "özel davetlileri" arasında yer alıyor. 

2012 yılında Trump International ve Doğan Grubu’nun Şişli’de hayata geçirdiği rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan Trump Towers’ın açılışına Donald Trump kızı Ivanka Trump katılmıştı. Açılış sonrasında Mehmet Ali Yalçındağ ve Arzuhan Doğan Yalçındağ, Donald Trump ve kızı Ivanka Trump onuruna evlerinde davet vermişti.



İşadamı ve medya devi Aydın Doğan'ın damadı olan Yalçındağ, ABD'nin yeni Başkanı Trump ile iş merkezi ve emlak alanında ortaklığı bulunduğundan 'yakın arkadaşlar' diye gösterilen bir isim.

Donald Trump, geçen yıl sonlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefon görüşmesinde Mehmet Ali Yalçındağ için “Sizin büyük bir hayranınız” ifadesini kullanmış, bu da yerli-yabancı basına yansımıştı.

İşadamı Mehmet Ali Yalçındağ, 8 Kasım’daki seçim gecesinde de Trump’ın zafer kutlamalarına katılmış bir isim olarak biliniyor.