Dünya
08 Mayıs 2024 09:51 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2024 09:57

Trump ile eski porno yıldızı Daniels davasında hakim 'müstehcen detay' uyarısı yaptı

ABD eski Başkanı Donald Trump ile eski yetişkin film yıldızı Stormy Daniels’ın 'sus payı' davasında, iki isim mahkeme salonunda ilk kez karşı karşıya geldi.

ABD eski Başkanı Donald Trump ile eski yetişkin film yıldızı Stormy Daniels’ın başrolünde olduğu 'sus payı' davasında hararetli tartışmalar meydana geldi.

Trump, 2016 seçimlerinden kısa bir süre önce eski yetişkin film yıldızı Daniels'a yaptığı ödemeyi örtbas etmek için kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlanıyor. 77 yaşındaki Trump ise hakkındaki suçlamaları reddediyor ve suçsuz olduğunu savunuyor.

BBC'nin aktardığına göre, davada ilk kez tanık sandalyesine oturan Daniels, detaylı anlatımlarda bulundu. 2006 yılında otel odasında yaşananlara ilişkin anlattıkları öylesine detaylıydı ki, Hakim Juan Merchan, Daniels’ın ifadesindeki bazı ayrıntıların tamamen gereksiz olduğunu kabul etti.

Hakim Merchan, tanığın kontrol edilmesinin zor olduğunu ve “Bazı şeylerin söylenmemesinin daha iyi olacağını" kaydetti.

İddia makamı ise Daniels’a yapılan ödemenin nasıl geliştiğini netleştirmek için bu konuları sormaları gerektiğini savundu.

Stormy Daniels’ın daha önce paylaştığı ayrıntılar arasında prezervatif kullanmadıkları ve Trump'a bir dergiyle şaplak attığı iddiası yer alıyordu.

İddiaların ilk kez dile getirildiği 2016 yılından bu yana ilk kez Trump’la karşı karşıya gelen Daniels, cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğunu kabul etti.

ABD eski Başkanı Trump, mahkeme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamalarda miting yapmak yerine duruşmalara katılmak zorunda kalmaktan yakındı.