Gündem
26 Eki 2010 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

TRT'YE PROGRAM YAPAN GAZETECİLERDEN TUFAN TÜRENÇ'E YAYLIM ATEŞİ! (MEDYARADAR - ÖZEL)

Tufan Türenç'in TRT'ye ilişkin iddialarına TRT'de program yapan gazetecilerden cansiperane savunma!

Hürriyet Yazarı Tufan Türenç’in köşesinde "yandaş medyaya katılmakla" itham ettiği TRT’de infial büyüyor.. Türenç’in iddialarına zehir zemberek bir yazılı açıklama yapan TRT, bununla yetinmeyerek ünlü gazeteciyi, kendi bünyesinde program yapan isimlerle de vurdu..

Dün gece TRT’yi izleyenler, bir dönem Cem Uzan’ın kanallarında yapılan  taraflı yayınla karşı karşıya kaldıklarını düşünmüş olabilirler.. Çünkü ekrana gelen gazeteciler, TRT’yi cansiperane savunurken Tufan Türenç ve Doğan Grubu’nu adeta yaylım ateşine tuttular..

İşte dün gece TRT’nin ekrana taşıdığı gazeteciler ve onların söyledikleri:

Çalışlar: "Gazeteciler Gerçeği Yazmalıdır"
Radikal Gazetesi yazarı Oral çalışlar, TRT’de program yapanları hükümete yandaşlıkla şuçlayan Tufan Türenç’e cevap verdi. Çalışlar, "Gazetecilik mesleğinde en önemli işlerden biri de kaynağından gerçeği tespit ederek yazı yazmaktır" dedi.

Babahan: "Dönüp Kendi Gazetelerine Baksınlar"
TRT’yle ilgili iddialara bir yanıt da Ergun Babahan’dan... Sabah Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Babahan, kuruma yakıştırılan "yandaş" sıfatını eleştiririken, yüksek ücret aldığı iddiasını da yalanlıyor. Babahan, programa başladıkları günden beri içeriğe hiç bir müdahele yapılmadığının altını çiziyor.

TRT Haber kanalında program yapan gazetecilerden biri olan Ergun Babahan, TRT’ye "yandaş" sıfatını yakıştıran Türenç ve gazetesini ağır bir dille eleştirdi.

Nagehan Alçı’dan da Yanıt
Tufan Türenç’in iddialarına bir başka yanıt ise Karamehmet Grubu’nun gazetesi Akşam’da yazan Gazeteci Nagehan Alçı’dan geldi. TRT Haber’de "Sosyal Medya" isimli programı hazırlayan Nagehan Alçı, kurum yönetiminden hiç bir şekilde baskı ve yönlendirme görmediğini, yüksek ücret ödendiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dumanlı:" Saygısızlık"
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da Türenç’e tepki gösterdi.

Dumanlı, "Ben Tufan Türenç’in yazısında içiçe girmiş bazı saygısızlıklar görüyorum. Bunu doğru bulmuyorum. Kendisine yakıştıramıyorum. Yaşını başını almış tecrübe sahibi bir gazeteciye yakıştıramadığım şeyler var" dedi.

Akman: "Çok Komik Bir İddia"
Türkiye’nin en iyi röportajcılarından biri olarak kabul edilen ve uzun yıllar pek çok farklı medya kuruluşunda çalışmış olan Nuriye Akman da Türenç’in iddialarına tepkili. Tecrübeli gazeteci "Başka bir kanalda olsa yaptığım program için TRT’dekinin 4-5 misli para alırdım" diyor.

Koru: "TRT’nin Yandaşlıkla Alakası Yok"
Türk basınının en önemli isimlerinden biri olan duayen gazeteci Fehmi Koru da TRT’de program yapan isimlerden.

Koru, şunları söyledi:
"Kadrolarına gelince bugünkü yazıda kadrolarından söz ediliyor. Türkiye’de bilindiği kadarıyla iki görüş etrafında kümelenmiş durumda. Acaba o görüşe mi ağırlık veriliyor diye karşı taraf yaygara koparıyor. Ama kadrolaşma böyle olmaz. Kadrolaşma belli tipteki insanların alınması ile söz konusu olabilir. Benim görebildiğim kadarıyla TRT böyle bir yakıştırma yapılamayacak kadar, çeşitli kaynaklardan elemanlarını seçer."