Gündem
06 Ara 2010 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

TRT'NİN YENİ YAPILACAK SINAV LİSTESİNE EKLEME YAPILDI!

TRT Sınavını iptal ettiren CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'ten 18 Aralık'ta yapılacak yeni sınav ile ilgili ilginç iddia...

TBMM'ye verdiği soru önergesiyle TRT’ye personel alımı ile ilgili sınavı iptal ettiren CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, 18 Aralık'ta yapılacak yeni sınav ile ilgili ilginç bir iddia gündeme getirdi. Dibek, iptal edilen liste ile onun yerine 18 Aralık'ta yapılacak sınava katılacakların listesinde farklılık olduğunu söyledi.
 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

TRT Genel Müdürlüğü'nün personel alımı ile ilgili yazılı sınavının 27 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapıldığını hatırlatan Dibek, "Bu sınavda soru adedinin dağılımının, ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığı ile uygun olmadığı tarafımdan verilen soru önergesi ile ortaya çıkarılması üzerine sınav iptal edilmiştir. İptal edilen sınavın 18 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 10:00-12:00 saatleri arasında yapılacağı açıklanmıştır" dedi.
 

TRT'nin peşini bırakmayan CHP'li Dibek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, şu soruları sordu:
"27 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınava yapım yayın görevlisi (resim seçici) alanında kaç kişi katılmıştır? Bu sınava katılacakların isim listesi hangi tarihte ve nerede açıklanmıştır?
 

27 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınavın yapım yayın görevlisi (resim seçici) bölümüne 92 kişinin katılacağı açıklanmışken bu sınavın iptal edilmesi üzerine 18 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 10:00-12:00 saatleri arasında yapılacak sınava yapım yayın görevlisi (resim seçici) alanında 93 kişinin katılacağı açıklanmıştır. İki rakam arasındaki farklılık nereden kaynaklanmaktadır?  

'İKİNCİ LİSTEYE EKLEME YAPILDI' 

 İlk açıklanan listede ismi olmadığı halde 18 Aralık 2010 Cumartesi günü yapılacak sınava katılacaklar arasında yer alan Muhammet Ergün'ün ismi hangi gerekçeyle yeni yapılacak sınava girecekler arasına eklenmiştir? 
Eğer sınav iptal edilmemiş olsaydı Muhammet Ergün'ün durumu ne olacaktı? 

Diğer alanlarda da sonradan isim eklemesi yapılmış mıdır, yapılmış ise gerekçesi nedir? Sınavın iptal edilmesiyle mağdur olan adayların ulaşım, konaklama vb. harcamalarını karşılamayı düşünüyor musunuz?

Sınavı daha önceden açıklanan koşullara uygun yapamayan Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin diğer sınavları da yapacağı açıklanmıştır. Bir sınavı önceden açıklanan koşullara uygun yapma yeterliliğini göstermeyen bir kuruma diğer sınavların yaptırılması için ısrar edilmesinin gerekçesi nedir? 

İptal edilenin yerine yapılacak olanın ve diğer sınavların başka bir kuruma yaptırılması düşünülmekte midir? Kuralına uygun olmayan sınavı hazırlayan, sınavın yapılmasına onay veren kişiler hakkında bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmadıysa önerge sonrasında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?"