Gündem
17 Mar 2011 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

TRT'NİN SEVİLEN YÜZÜ FULİN ARIKAN HANGİ PROGRAMI SUNACAK?

TRT'de Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ile ortak yapım yeni bir program yayına başlıyor..

Bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal, sosyal… Doğuştan ya da sonradan… Yeteneklerinden çeşitli derecelerde yoksun olduğu için, toplumsal hayata uyum sağlamada ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlük çekenleri dışlıyoruz. Onları engelliyoruz. Hatta yok farz ediyoruz. Oysaki hepimizin eksikleri var. Ve herkes potansiyel engelli… Ama bunu unutuyoruz, unutmayı tercih ediyoruz. Peki, engelli bireyler, insan haklarından, vatandaşlık haklarından diğer bireyler kadar faydalanabiliyorlar mı? Onların yaşamını kolaylaştırmak çok mu zor? Neden engellilere pozitif ayrımcılık uygulanmalı? “İnsan Hakları Şimdi!” bu hafta “Engelli Hakları”nı masaya yatırıyor. Fulin Arıkan’ın canlı yayın konukları; Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal ve Başkan Yardımcısı Ayhan Metin… Görüşlerinizi internet aracılığıyla ya da kısa mesajla bize iletin! Ekrana taşıyalım!

TRT Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ortak yapımı olan “İnsan Hakları Şimdi!” adlı program, insan hakları konusunda farkındalık yaratmayı ve toplumsal bilincin oluşmasına katkıda bulunmayı hedefleyerek hazırlanıyor. Programı, TRT’nin başarılı spikerlerinden Fulin Arıkan sunuyor.

Her pazar, saat 20.10’da, TRT HABER ekranlarında izleyiciyle canlı yayınla buluşan programı, hafta boyunca www.trt.net.tr/nsanhaklarisimdi internet adresi ve sosyal paylaşım sitesi www.facebook.com/InsanHaklariSimdi adresinden takip edebilirsiniz.

Soru, yorum, eleştirilerinizi insanhaklarisimdi@trt.net.tr e-posta adresi ve sosyal paylaşım sitesi facebook adresinden iletebilirsiniz. Ayrıca insan yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra, mesajlarınızı tüm operatörlerden 5600’a göndererek de programa katılabilirsiniz.