Medya
20 Nis 2011 08:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:15

TRT'NİN ARDA TURAN GÖRÜNTÜLERİ BİR GAZETECİLİK BAŞARISI MI?

'Ses getiren görüntüler' TRT Spor'da yayınlandı. Hani, şu bir türlü 'Kurdelesi kesilip, resmi açılışı yapılamayan' kanalda.

Vurun TRT’ye

Futbol dünyamızda en tartışılan konu Galatasaray’la ilgili. Bazı futbolcuların forma renklerini küfürlü-kafirli eleştirileri konuşulmaya devam ediyor. Sinkafların ön plana çıktığı tarzı yadırgadığımızı söyleyemeyiz. Çünkü bu bizim spor ve sporcu kültürümüzde var. Adına ’Hamam edebiyatı’ dendiğini biliyoruz. Buraya kadar anlaştık herhalde. Şaşırdığımız konu, ’Arda Turan’a sahip çıkıyoruz ayağı’ ile hedef saptırmalar. Çünkü, ’Ses getiren görüntüler’ TRT Spor’da yayınlandı. Hani, şu bir türlü ’Kurdelesi kesilip, resmi açılışı yapılamayan’ kanalda. İzin günlerinde, arabadan arabaya kadeh tokuşturan Jaja-Bilica ikilisini yakalayıp, manşete çıkaranlar bu defa ’Karşı taarruzda’. Bunlara, geçmişi iki yıllık ’Ercan Saatçi-Metin Özülkü’ iğrençliğini gazetecilik başarısı olarak tanımlayanları, dahil edebilirsiniz.

...
Anlı şanlı, üstüne üstlük ’Yedi yıldızlı makamlı’ futbol duayenlerinin hedefinde de TRT’yi görünce ’Pes’ dedik. Türk medyasının ’Ayaktopu bölümü’, Yıldırım Demirören’e, Aziz Yıldırım’a, Adnan Polat’a bindiremez. Korkarlar. Kamuoyunun ayağa kalktığı olaylarda dahi, ’Çıtkırıldım eleştiri’ yapılır. Ama sıra Kamu Yayıncısı’na geldi mi; ’Vurun abalıya’. Hem de dozu arttırarak. Çünkü TRT yıllar yılı kum torbası işlevi gördü. Son iki yılda, dogmaların yıkıldığı fark ediliyor. Klasik ’Devlet memuru zihniyeti’ terk edilmekte. Sesleri çıkıyor. Hepsinden önemlisi artık eleştirebiliyor. Son olarak, alışılmadık cesaret gösterip, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Ayhan Akman ve dönemin genel müdür sıfatlı Adnan Sezgin’in ’Yıkama-Yağlamalı konuşmaları’ herkese korkusuzca izlettirildi.

...
Kendi adımıza bu işi ’Gazetecilik başarısı’ olarak nitelendiriyoruz. Bu kaydı yayına sokanları kutluyoruz. Galatasaray’ı yönettiklerini sanıp, yönetemeyenleri unutmuyoruz. Savcılığa başvurmaları komedi unsuru. Akılları sıra TRT’ye gözdağı verdiklerini sanıyorlarsa, yanılıyorlar. Failler ortada. Suçlular meydanda. Bunları kayda alanlar kendi televizyonlarından. Daha önceki skandalın da GS TV’den kaynaklandığını hatırlamıyorlar mı? Hedef şaşırtarak, aklanmaları mümkün değildir.

Burhan AYERİ / AKŞAM