Gündem
11 Oca 2011 08:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

TRT'DEN ''YANDAŞ MEDYA''YA ZAM! KİM NE KADAR ALACAK?

Muhalefet tarafından ‘'Yandaş'' olarak tanımlanan, TRT'de programcısı gazetecilere, yeni yıl zammı yapıldığı öne sürüldü.

Muhalefet tarafından ‘’Yandaş’’ olarak tanımlanan, TRT’de programcısı gazetecilere, yeni yıl zammı yapıldığı öne sürüldü. CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, bu isimlerin yeni ücretlerini öğrenmek istedi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ‘’ TRT’de program yapan gazetecilere ne kadar ücret ödenmektedir?’’ diye sordu.Arınç bir süre önce CHP’li Kemal Anadol’un bu konudaki önergesini cevaplamıştı. Buna göre en yüksek ücreti ayda 13 bin lira ile Star yazarı Ergun Babahan alıyor. Zaman yazarı Ekrem Dumanlı’ya ayda 6 bin lira ödeniyor. “Enine Boyuna” program için Taha Özhan’a ayda 8 bin, İbrahim Kalın’a 5 bin, “Politik Açılım” programı için ise, Fehmi Koru, Derya Sazak, Fuat Keyman ve Mustafa Erdoğan’a program başına 2 bin 500 lira verildiği açıklanmıştı.

TOPLAM 108 BİN LİRA

TRT, Oral Çalışlar’ın oğlu Reşat Çalışlar ile birlikte yaptığı “Kuşak Farkı” programı için ayda 14 bin 800 lira, AKP milletvekili Özlem Türköne’nin eşi Zaman yazarı Mümtaz’er Türköne ile “Gündeme Dair” adını taşıyan program yapan Emre Aköz ise program başına bin 230 lira ücret ödedi. Eski Taraf yazarı Önder Aytaç’a ise “Sensiz olur mu” programı için aylık 6 bin lira verildi.

TRT’de program yapan isimlere geçen yıl itibarıyla ayda toplam 108 bin lira ödenirken, bu programların izlenme oranını 0.2’yi geçemedi. TRT’de gazetecilerin yaptığı programları 500 kişide sadece bir kişi izliyor. TRT’den en yüksek ücreti alan Ergun Babahan ile Ekrem Dumanlı’nın programı, yayına başladığı günden bu yana ilk 100 arasına giremedi.