Medya
26 Ağu 2010 12:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

TRT'DEN DİZİ ATAĞI! HANGİ İKİ DİZİ REYTİNGLERİ ZORLAYACAK?

TRT zaman zaman son derece kaliteli ve özenli dramaları ekrana sürüyor. İşte onlardan ikisi daha:

TRT zaman zaman son derece kaliteli ve özenli dramaları ekrana sürüyor. Ama gelin görün ki, televizyon izleyicisi TRT ekranında dizi izleme alışkanlığını yıllar önce yitirdiği için bu yapımlar reyting rekabetinin toz dumanında fark edilmiyor.

Bu sezon TRT'nin yayınlayacağı iki diziyi merakla bekliyorum. İlki, muhteşem bir kadroyu bir araya getiren "Yerden Yüksek" adlı yapım. Altan Erkekli, Hasibe Eren, Tarık Pabuççuoğlu ve Alper Saldıran gibi "yeteneği su götürmeyen" isimleri buluşturan dizi başarısızlıktan yılmayan, hedefine ulaşmak için her türlü zorluğun üstesinden gelmeye çalışan bir futbol takımı teknik direktörünün öyküsünü anlatıyor.

Bu diziyle ilgili umut beslememe neden olan faktörlerin başında ise senaryoyu "Geniş Aile" dizisinin yazarları Kamuran Süner ve Cüneyt İnay'ın yazıyor olmaları. "Mizah dergisi dilini" televizyona büyük bir başarıyla uyarlayan ikili, "Geniş Aile"de yakaladıkları ivmeyi burada da tekrarlarsa, "Yerden Yüksek" gerçekten de TRT'yi yüksekten uçurur. Ama yazarların dikkat etmesi gereken çok önemli bir nokta var. Bir dizide birden fazla "karikatür tip" yer alınca, o dramanın "inandırıcılığı" törpüleniyor. Bu hataya atv'nin "Şen Yuva" dizisi düştü, şimdi durumu toparlayamıyor.

TRT'nin bana göre ikinci iddialı dizisi "Cadde Hikayeleri" olacak. Paşhan Yılmazel ve Tuğba Özerk'in başrolünü paylaşacağı dizi Bağdat Caddesi'nin hız tutkunu gençlerinin dünyasına pencere açıyor. (Tuğba Özerk'i ne zaman görsem, "Mutlaka oyunculuğu denemelisin" diye ısrar ediyordum. Performansı sizleri şaşkınlığa uğratsa da ben hiç şaşırmayacağım) "Doludizgin Yıllar" ile genç televizyon izleyicilerinin dikkatini kanala odaklamayı başaran TRT'ciler aynı piste yeni bir kulvar açmaya hazırlanıyorlar.

Otomobil tutkunlarını ilgilendiren habere gelince: Dizinin yapımcıları; Lamborghini, Skyline, Nissan GTR, Corvette ve Ferrari gibi lüks otomobilleri modifiye ettirip, İstanbul Valiliği'nden özel izin alarak trafiğe çıkartmışlar. Çekimlerde tam 55 özel otomobil kullanılacakmış. Dizinin amacı ise büyük dramlara yol açan hız tutkusunun üzerine kocaman kırmızı bir çarpı atmak. Umarım başarılı olurlar.


Yüksel AYTUĞ - SABAH