Televizyon
25 Ağu 2010 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

TRT'DEN ALİ TEZEL VE ZEYNEP MANSUR AÇIKLAMASI!

TRT, Ali Tezel röportajı ve şarkıcı Zeynep Mansur'un kıyafeti konusundaki haberlerle ilgili açıklama yaptı

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Ali Tezel röportajının, ''tarafsızlık ilkesi'' nedeniyle yapılmadığını, şarkıcı Zeynep Mansur'un kıyafetine ise sansür uygulanmadığını bildirdi.
TRT'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'le yapılacak röportajdan bilinçli olarak vazgeçildiği yönünde haberler çıktığı hatırlatıldı.

Tezel'e röportaj teklifi yapıldığı, ancak kendisinin telefonlara çıkmayıp asistanı aracılığıyla randevu verdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''TRT program yapımcıları, ısrarla kendilerinin haber değil, program yaptıklarını ve bu programında bir formatı olduğunu söyleseler de Ali Tezel ile ancak çekim anında görüşebilmişlerdir. Kendisine programın formatı anlatılmış ve bu programın kamu yayın ilkelerine göre yapıldığı, yoruma yer verilmediği belirtilmiştir.

Tezel ise bu formatın kendisi için uygun olmadığını belirterek, istediği gibi yorum yapmak, konuşmak istemiştir. Program yapımcıları da kendisine teşekkür ederek, yayın formatında bu tür kişisel yorumların uygun olmayacağını söyleyerek çekimden vazgeçmiştir. Tarafsız yayın ilkesiyle hareket eden ve halkın güvenini her daim kazanmış TRT, yayına çıkardığı hiçbir yorumcuya, ilkeleri dışında yayın yaptırmaz.''

ZEYNEP MANSUR'UN KIYAFETİNE SANSÜR İDDİASI

Açıklamada, şarkıcı Zeynep Mansur ile ilgili iddialara da yer verildi. ''Çeyiz Şov'' adlı yapımın TRT'nin iç değil, dış yapımı olduğu belirtilen açıklamada, ''Bazı gazetelerde yer alan 'Zeynep Mansur'a TRT sansürü' haberlerinin en büyük yanlışı, Mansur'un yayın kararını TRT yetkilileri değil, dış yapımlar vermiştir'' denildi.

Zeynep Mansur'a, ''Çeyiz Şov''a davet edilirken, bu programın Türkiye ve Türk cumhuriyetlerindeki çeyiz kültürünü anlatan bir aile programı olduğunun bildirildiği, kendisine daha çok geleneksel tarzda giyinmesi yönünde tavsiyede bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Programın dekoru, yarışmacıları, arşiv görüntüleri, tamamen geleneksel çeyiz kültürümüz üzerine inşa edilmişken Zeynep Mansur ısrarla, yayın formatına uymayan kıyafet giymek istemiştir. Program yapımcıları da karşılaştıkları ısrar üzerine Mansur'u yayına çıkartmamışlardır.

TRT'de yasak olan tek şey 'yasak' sözcüğüdür. TRT yasaklarla değil, hukukla, ilkelerle yönetilmektedir. TRT'ye 'sansürcü' diyenler, her şeyden önce 13 TRT kanalının birini bir kaç dakika izlemelidirler.''