Gündem
01 Mayıs 2012 12:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

TRT'DE TWİTTER DEVRİMİ! MUHABİRLERE HANGİ TALİMAT VERİLDİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

TRT yönetimi Türk medyasında çığır açacak bir karar aldı ve sahada görev yapan muhabirlerden sosyal medyayı daha aktif kullanmalarını istedi.

“Gücü Özgürlüğünde” sloganıyla yayın yapan Habertürk Grubu muhabirlerinin sosyal medya hesaplarını kapatırken, bir kamu kuruluşu olan TRT habercileri sosyal medyayı daha aktif kullanmaya teşvik ediyor.
 
TRT yönetimi Türk medyasında çığır açacak bir karar aldı ve sahada görev yapan muhabirlerden sosyal medyayı daha aktif kullanmalarını istedi. Haberciliğin en önemli kriteri olan ‘Hız’ ve ‘doğru bilginin’ ilk önce twitterda yayıldığını gören yönetim muhabirlere ‘artık son dakikaları twitter’dan da geçin’ talimatı verdi. Alanda görev yapan 40 muhabire kurumsal twitter hesabı açılırken, trthaber.com sitesinde de muhabirlerin geçtiği son dakika tweetleri paylaşılıyor. TRT Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu ve TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in geçtiğimiz günlerde bu konuda muhabirlerle bir görüşme yaptığı öğrenildi. İkilinin muhabirlere “Habercilik artık sosyal medyaya kayıyor. İnsanlar anlık gelişmeleri twitter’dan öğreniyor. Bu yüzden tüm muhabirler bundan sonra açılan kurum hesaplarından son dakikaları geçmeli. Ayrıca önemli detayları da buradan paylaşmalı” dediği ifade ediliyor. TRT yönetiminin twitter kullanmayı bilmeyen az sayıdaki muhabire de sosyal medya konusunda eğitim vereceği gelen bilgiler arasında. Yönetimin muhabirlerin kişisel hesaplarını da etkin kullanmalarını istediği ve “buradan trthaber.com’u refere ederseniz çok memnun oluruz. Kişisel desteğiniz kurumumuza güç katacaktır” denildiği öğrenildi.    

MEDYARADAR/ÖZEL