Medya
18 Ağu 2013 10:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

TRT MARKSİST OLDU!

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, TRT'nin yaptığı bir belgeseli köşesine taşıdı..

TRT MARKSİST OLDU

Bekir Develi’nin TRT’nin “en çok izlenen zaman” diliminde yayınlanan gezi programı “Keşif Zamanı” bu hafta Yeni Delhi’nin arka mahallelerindeydi. Bekir Bey’in deyimiyle “düşük ücretli insanların” yaşadığı bir yer! “Dibe vurmuşlar” demek daha doğrusu. “Stand - up” geçmişi olduğundan böyle bir şov için de geziyor gittiği yerleri Develi.

Mahallede bir kadınla konuşuyor, “Anita Hanım ben şunu merak ediyorum. Burada küçük küçük dünyalar, minik minik evler yan yana yaşıyorsunuz” diyor. Hindularla müslümanlar yani. “Küçük ve minik” dediği de yani parasızlıktan küçülmüş, minik minik olmuş bedenler, keyiflerinden değil. Neyse böyle şirin cümlelerle “İki farklı din nasıl geçiniyorsunuz?”  noktasına geliyor sohbet.

Anita Hanım, “Çalışıyoruz, yan yana oturuyoruz, sorun yok”‘ gibilerinden bir şeyler söylüyor. Bekir   Develi duygulanıyor, “Yokluk, üst başlık olmuş. Yokluk, herkesin altında kaldığı üst kimlik olmuş” diyor. (Vay anam vay cümleye bak) Develi, “İnsanların ne siyasi, ne dini ne kimliksel savaşlara girecek ne mecalleri, ne zamanları, ne de dermanları var” diye noktayı koyuyor.
Bu sınıfsal durum gezginimizi epey duygulandırmış. Hayli marksist bir yaklaşım içindeydi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN