Televizyon
06 Ara 2010 13:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

TRT GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM ŞAHİN HANGİ SPORA MERAK SARDI?

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, hangi federasyonun yönetim kuruluna seçildi?

Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Golf oynarken kendimi köyümde gibi hissediyorum. Kendimi ormanların, yeşilliğin içinde, bir rüya aleminde görüyorum. Bunun için golfü çok seviyorum" dedi.

Golfün Türkiye’de henüz yeni bilinen bir spor dalı olduğunu söyleyen Şahin, "Yapılan araştırmalara göre golf oynayan insanlar, dünyada en uzun ve sağlıklı yaşayan, kalp krizi geçirme oranı en düşük olan insanlar. Spor yapmak TRT’yi yönetirken de çok işime yarıyor. Kararları çok daha hızlı alabiliyorum. Ayrıca köyden gelen, köy hayatını iyi bilen bir insan olduğum için de golfü çok seviyorum. Golf sahalarında doğayla iç içe olunduğu için kendimi köyümde gibi hissediyorum" diye konuştu.

Yatılı okuduğu ortaokul ve lise hayatı boyunca da spor yaptığını ve bunu yöneticiliği döneminde de sürdürmeye çalıştığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti: "Okulda futbol ve voleybol oynadım. Atletizmle de uğraştım. Okulun voleybol ve kros takımındaydım. Bu, üniversiteye kadar devam etti. Üniversiteyi bitirip kaymakamlığa başlayınca imkanlar dahilinde yine spor yaptım, balık tuttum. Onu da bir spor olarak değerlendiriyorum. Şimdi ise fırsat buldukça haftanın 2 günü voleybol oynuyorum. Hafta sonları en az 1.5 saat yürüyorum. Bu benim kan değerlerimi ve tansiyonumu normal değerlerde tutuyor. Spor benim için 60 yaşını geçtikten sonra bile bisiklet sürebilmek anlamına geliyor. Spor yapmadığım zaman sağlığım bozulur ve hastaneye giderim korkusu yaşıyorum. Sanırım bu yüzden sürekli spor yapıyorum."

Spor tutkusu nedeniyle fazla kilosunun da olmadığını dile getiren Şahin, yaşıtlarına göre kendini daha sağlıklı hissettiğini de sözlerine ekledi.