Gündem
07 Mayıs 2013 18:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ O HABERİ YALANLADI! İŞTE AÇIKLAMA!

TRT Genel Müdürlüğü'nden Sayıştay raporlarına ilişkin yapılan haber hakkında kamuoyuna bir bildiri yayınlayarak haberleri yalanladı.

TRT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Sayıştay raporlarının bazı bölümleri kullanılarak art niyetli haber yapıldığını belirterek, "TRT yönetiminin ortaya çıkardığı usulsüzlüklerin faturasını yine TRT yönetimine çıkarmışlardır" ifadelerine yer verdi.

İşte TRT Genel Müdürlüğü’nün kamuoyu duyurusu...

Bazı basın yayın organlarında Sayıştay raporlarına dayandırılarak yayınlanan haberlerin doğru olmadığını açıklamak için aşağıdaki kamuoyu duyurusu yapılmıştır.

163 sayfalık Sayıştay raporunun bazı bölümlerini cımbızlayarak art niyetli yorumlarla haber yapan bir kısım basın yayın kuruluşları; TRT yönetiminin ortaya çıkardığı usulsüzlüklerin faturasını yine TRT yönetimine çıkarmışlardır.

İstanbul Televizyon Müdürlüğü’nde taşeron firma üzerinden çalışan birinin taklit imzalarla ve mühürlerle yaptığı usulsüzlüğü; bizatihi, bugünün TRT yönetimi ortaya çıkarmış ve gereken müdahalelerde bulunmuştur.

Sahte faturaları savcılığa sevkeden eden TRT yönetimi, iki kişinin tutuklanmasını sağlamıştır.

TRT ihalelerinin şeffaflığına ve hukuka uygunluğuna zerre miktar toz kondurulamamıştır. Kamu İhale Kurumu’nda ve ilgili ticari mahkemelerde TRT ihaleleri en az şikâyet alan kamu kurumlarındandır.

TRT’nin gerçekleştirdiği binlerce ihale arasında tek bir ihalede bile suistimal olmamıştır; olamaz!

Bazı firma sahiplerinin kardeşleri adına da firma kurmaları TRT yönetimini bağlamaz ve en küçük bir usulsüzlük tespitinde de gerekenler yapılmıştır.

TRT’nin tespit edip; iptal ettiği ihaleleri sanki gerçekleşmiş ihale gibi haberlere yansıtılması oldukça düşündürücüdür.

Sayıştay raporlarını tek yanlı ve art niyetli yorumlayanlar, TRT’nin rutin bir bütçeyle; 4 TV kanalından 15 TV kanalına ulaştığını; 5 yeni radyo ve 3 dergi kurup; bütçesinden para arttırmayı başaran bir kamu kurumu olduğunu unutmamalıdırlar…

Yakın zamana kadar, memur maaşlarını ödeyemeyen bir TRT’den, her gün yeni bir yatırım yapıp ülkenin gururu olan bir TRT’ye ulaşırken; asılsız ve art niyetli yorumları da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ