Medya
20 Ağu 2011 06:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

TRT BU KANALI NE ZAMAN KURACAK?

O kanal kurulursa muhteşem hazine ortaya çıkacak. İşte o kanalın ismi...

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ'un bugünkü köşesinde TRT için harika bir fikir var.

İşte Yüksel Aytuğ'un köşesinde dillendirilen yeni kanal tavsiyesi...

Bu köşede sık sık TRT'nin bir 'Retro kanal' kurması gerektiğinden söz eder dururum. Zira TRT'nin elindeki arşiv başka kimsede yok.
Nostalji fırtınası estirecek, izleyenleri zaman tüneline sokacak, eskiden bugüne televizyonculukta ne kadar yol aldığımızı ya da ne denli geriye gittiğimizi gösterecek bir kanal, hatırı sayılır bir izleyici kitlesi edinecektir.
Okurumuz İbrahim Avcı da benzer bir görüşü seslendirmiş. İşte mektubu:
"Sayın Yüksel Bey, merhaba...
Özellikle yaz aylarında artan 'çekirdek' tarzı yeni dizilerin mantar gibi patladığı, sıkıcı programları izlemek zorunda kaldığımız şu günlerde eskiye daha fazla özlem duymaya başladım. Eski diziler, yapımlar, eğlence programları geldi aklıma. Sonra düşündüm de her konuda kanalı bulunan TRT, niçin TRT Nostalji isminde bir kanal açmaz? Zira en geniş arşiv, kendilerinde mevcut.
Bakınız mesela, internetteki video paylaşım sitelerinde eski programlar oldukça fazla hit alıyor.
İnsanlar o günleri özlüyor. Düşünsenize; Uzaylı Zekiye'yi, Perihan Abla'yı, Küçük Ev'i, He-Man'i, Benny Hill'i, Susam Sokağı'nı, Bir Başka Gece'yi, Cenk Koray İle Tele Kutu'yu, Sungun Babacan'la Cumartesi'den Cumartesiye'yi yeniden kim izlemek istemez?
Ayrıca o dönemin meşhur seslendirme sanatçıları rahmetli Alev Sezer, Osman Görgen, Savaş Başar'ın ses verdiği isimlerin dizilerini izlerken, o muhteşem seslerin, tadını yeniden alsak fena mı olur?
Eminim birçok kişi bu işe destek verecektir.
Her geçen gün kalitesizleşen TV dünyasına bu kanal yeni bir soluk getirmez mi? Balık hafızalı bir toplum olarak değerlerimizi yeniden yaşamak, o günlerdeki teknoloji ile neler yapıldığını, farklı yapıların olduğunu yeniden görmek için TRT'nin böyle bir girişimde bulunmasının doğru olacağı kanaatindeyim.
Teşekkürlerimle..."

Yüksel Aytuğ/Sabah