Gündem
27 Mar 2013 11:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:06

TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ'NİN ONUR ÖDÜLÜ BELLİ OLDU

TRT Belgesel Ödülleri kapsamında; belgesel filmciliğe katkılarından dolayı ünlü belgeselcilere “Onur Ödülü” veriliyor.

Merakla beklenen TRT Belgesel Ödülleri’nde bu yıl ki onur ödülünü Hasan Özgen kazandı.

2011 yılından beri TRT Belgesel Ödülleri kapsamında ülkemizde  sinemacılığa katkılarından dolayı Türk belgesel ustalarına verilen “Onur Ödülü”nün Hasan Özgen’e verilmesi büyük bir memnuniyetle karşılandı. Meslek yaşamının büyük bölümünü belgesellere adayan Hasan Özgen’e plaketi 5. TRT Belgesel Ödülleri’nin  bu yıl  13 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde verilecek.

“Onur Ödülü” ilk kez 2011 yılında Ertuğrul Karslıoğlu’na, 2012 yılında ise Türkiye’nin ilk belgeselcilerinden Aziz Albek’e verilmişti.

Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışma, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, yerli-yabancı belgeselcileri buluşturan bir platform oluşturmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Yarışma bu yıl da Uluslararası ve Ulusal olmak üzere iki ana kategoride; Ulusal Yarışma ise Amatör ve Profesyonel olarak iki alt kategoride düzenlendi.

Her yıl hedeflerini yükselterek yoluna devam eden TRT Belgesel Ödülleri’ne bu yıl, 427 belgesel film başvurusu yapıldı. Bunların 281’i 53 farklı ülkeden katılımın olduğu uluslararası kategorideydi.