Gündem
21 Eyl 2012 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:10

TRT: ANKET YAPMADIK, RUHAT MENGİ'NİN EN BEĞENİLEN GAZETECİ ÇIKMASI SÖZKONUSU DEĞİLDİR!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Ruhat Mengi'nin köşe yazarlığı yaptığı Vatan Gazetesi'nde yeralan habere TRT'den yalanlama geldi...


20. 09. 2012 tarihli Vatan Gazetesi’nde yer alan “15 bin üniversiteli Ruhat Mengi dedi, üniversiteli gençler Ruhat Mengi’yi seçti” başlıklı haber için aşağıdaki kamuoyu açıklaması yapılmıştır.

İlgili haberde TRT Okul kanalının 15 bin üniversiteli ile anket yaptığı ve bu ankette Ruhat Mengi’nin en beğenilen ve görmek istenilen gazeteci seçildiği yazılmaktadır.

İşte gerçekler:

TRT’nin, haberde bahsedildiği gibi bir anketi kesinlikle yoktur.

TRT hiçbir şekilde anket yaptırmamıştır ve dolayısıyla da; “en beğenilen”, “en çok görülmek istenen” gazetecinin Ruhat Mengi olması da söz konusu değildir.

TRT Okul kanalında yayınlanan bir dış yapım programda, -TRT’nin izni dışında- bir yapımcı; Ruhat Mengi’ye “telefonla öğrencilere sorduk sizi ekranda görmek istiyorlar” iltifatı yapmıştır.

TRT’yi hiçbir şekilde bağlamayan ve olmayan bir anketi, olmuş gibi iltifat şeklinde aktaran dış yapım sorumlusunun sözleri, Vatan Gazetesi’nde geniş haber olarak çıkmış ve abartı rakamlarla okuyucu yanıltılmıştır.

Olmayan bir anketi, olmuş gibi gösterip; sonra da 15 bin gibi devasa bir rakamı kullanıp; Ruhat Mengi’yi “en beğenilen”, “ en çok görülmek istenilen gazeteci” ilan eden haber kesinlikle yanlıştır.

Kamuoyuna duyurulur.

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MEDYARADAR/ÖZEL

EKRANLARDA EN ÇOK GÖRMEK İSTEDİĞİNİZ KADIN GAZETECİ KİM?