Gündem
14 Tem 2010 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

TROYA ASPENDOS'U SALLADI! TURİSTLER TROYA'YA HAYRAN KALDI!

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun son gösterisi Troya, Aspendos'ta 5 bin kişiye gösteri yaptı

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun son gösterisi Troya, 2010 Türkiye Turnesi çerçevesinde Antalya gösterilerine devam ediyor.

Antalya Gloria Aspendos Arena’daki ikinci gösterisini de yine yerli ve yabancı turistler olmak üzere 5 bin kişi izledi.

Bir Anadolu Efsanesi Troya, 2010 Türkiye Turnesi kapsamında 6 Temmuz’dan itibaren her salı Antalya Gloria Aspendos Arena’da sahnelenmeye başladı. Troya’nın ikinci haftaki gösterisine yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterirken tam 5 bin kişi izledi. İzmir, Ankara ve İstanbul’da ikişer gösteri yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, turne kapsamında Antalya’da Kasım ayına kadar 13 gösteriyle sanatseverlerin karşısında olacak. 250 kişilik dansçı kadrosuyla "Dünyanın en büyük ve en hızlı dans grubu" unvanını taşıyan Anadolu Ateşi, Antalya’da kendi sahnesi olan Gloria Aspendos Arena’da 3 bin yıllık efsaneyi danslarla anlatmaya devam ediyor. Troya’yı izleyenlerin yüzde 95’ini turistler oluşturuyor. Gösteriyi hayranlıkla izleyen turistler, harcanan büyük emeği dakikalarca ayakta alkışlayarak mükafatlandırıyorlar.
          
Öğrenciler Antalya’da Troya’yı izledi

Anadolu Ateş’i Dans Topluluğu Belçika’da başlattığı İstanbul’da devam ettirdiği ve Antalya’ya taşıdığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 31 ilden yaklaşık 80 öğrenciye Troya’yı izletti. Kadriye Belediyesi, TRT ve Anadolu Ateşi’nin destekleriyle Türkiye’nin dört bir yanından maddi durumları Troya’yı izlemeye imkân vermeyen öğrenciler Gloria Aspendos Arena’da Troya’yı izlemenin keyfini yaşadı. Gösteriden önce Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile bir araya gelen 14-15 yaş arasındaki öğrenciler Troya efsanesi hakkında bilgi aldılar. Erdoğan, öğrencilere Troya’da rol alan dansçıların karakterini anlatırken efsaneyle ilgili de bilgiler verdi. Gösteri sonrasında sahneye çıkan öğrenciler, ilk kez Troya’yı izlemenin keyfini yaşarken, bu sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yazacakları kompozisyonlar sonrasında en beğenilen 3 yazının sahibi öğrenci Anadolu Ateşi ile yurt dışındaki bir gösteriye götürülecek.
          
“Sıçan Adası’nın doğal yapısını bozmak uygun değil”
 
Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ın 2010 Ekim ayında sahneye koyacağı ‘İstanbul Dreams’ projesinin benzerini ‘Antalya Dreams’ olarak da gerçekleştirilebileceği bunun üzerine de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın Sıçan Adası ve Cam Piramit’in orada yapılacağı polemiğine cevap verdi. Mustafa Erdoğan, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen’in Sıçan Adası’na Antalya Arenaya tepki göstermesini ise doğru bulduğunu açıkladı. Troya’nın Antalya gösterimin ilk gününde Mustafa Akaydın’la bir araya gelen ve Akaydın’ın Antalya için önerdiği yerlerle ilgili Erdoğan şunları kaydetti: “Başkan Bey sesli düşünerek birkaç alternatif önerdi. Çünkü turistlerin Antalya’ya girmesi gerekiyor. O alternatifler arasında Sıçan Adası ve Cam Piramit’in adı geçti. Bence bir defa öncelikle bir tiyatronun yapılabilmesi için başka bir tiyatronun yıkılması taraftarı değilim”

Antalya şehir merkezinde bulunan Cam Piramit’te iyi ya da kötü bir şekilde bazı etkinliklerin yapıldığının altını çizen Mustafa Erdoğan, Antalya Arena’nın tartışmalı yerlerden başka bir yerde olmasını istediğini söyledi. Sıçan Adası’yla ilgili eleştirilerin de doğru olduğunu söyleyen Erdoğan, “Gerçekten doğa harikası bir yer burayı bize verseler bile biz burada o tiyatroyu yapmayız. Kaldı ki biraz da mantıklı düşünürsek orada fizikken bir tiyatro yapmak mümkün değil. Orada böyle bir şey yapmam mümkün değil. Bizim Antalya’nın doğal güzelliklerine zarar vermemiz gibi bir durum söz konusu olamaz.”diye konuştu.         

Erdoğan, Antalya’ya yapılması düşünülen projeyi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la paylaştığını belirterek, Bakan Günay’ın da bu konuya sıcak baktığını ifade etti.