Gündem
15 Eki 2012 11:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

TRAVESTİLER KRALİÇESİ 'SİSİ' MECLİS'E GELİYOR!

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu bu hafta ilginç konukları ağırlayacak.

"Travestiler Kraliçesi Sisi’’ adıyla tanınan Seyhan Soylu ve milletvekilliği düşürülen eski Fazilet Partili Merve Kavakçı’yı dinleyecek. Komisyon üyeleri, Mamak Cezaevi eski Müdürü emekli Albay Raci Tetik’in bilgisine de, İstanbul’da kaldığı huzurevine giderek başvuracak.

12 Eylül 1980 darbesine ilişkin alt komisyon eski bakanlardan Şerafettin Elçi ve İlter Türkmen, CHP milletvekili Süleyman Çelebi, eski bürokrat Bilsay Kuruç, işveren sendikası eski başkanı Halit Narin, Emniyet eski Genel Müdürü Rafet Küçüktiryaki ile Mamak Cezaevi eski Müdürü emekli Albay Reci Tetik’i dinleyecek.

28 Şubat-27 Nisan alt komisyonu ise gazeteciler Hüseyin Gülerce, Alaattin Kaya, Gülay Göktürk, Fatih Altaylı, Avni Özgürel, Uğur Dündar, Ahmet Hakan, travesti Seyhan Soylu, eski bakan Ufuk Söylemez, eski bürokratlar Hasan Kılavuz, Ahmet Ertürk, Özgün Ökmen, Yaşar Yazıcıoğlu, Ömer Kayır, polis müdürleri Bülent Orakoğlu ve Adil Serdar Saçan, avukat Uğur Alacakaptan, eski milletvekilleri Hasan Hüseyin Ceylan ile Merve Kavakçı’yı dinleyecek.

SİSİ’YE NE SORULACAK?

Komisyonda ‘’Sisi’’ adıyla tanınan Seyhan Soylu’ya, 28 Şubet dönemindeki rolü sorulacak. 1973’de İstanbul’da doğan Seyhan Soylu, 2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmuştu. 70 civarında sanatçının menajerliğini yapan Soylu’nun adı, 28 Şubat sürecinin önemli bir unsuru olan ‘Ali Kalkancı-Fadime Şahin olayına da karışmıştı. Sisi’nin bu tür olaylar için kullanıldığı ileri sürülmüştü. Soylu, Ergenekon Soruşturmasında 19 Ağustos 2008 tarihinde sanatçı Nurseli İdiz ile birlikte gözaltına alınmış, bir röportajında, "Ben 28 Şubat'ın gizli kahramanıyım." demişti.