Magazin
20 Nis 2010 09:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

TOPLU DOĞUM!.. PİLATES TOPU ÜZERİNDE DOĞURACAK!..

İkinci çocuğunu 'pilates topu' üzerinde doğuracağını söyleyen Ebru Şallı Tan, yalnız değil! Aynı yöntemle bebek sahibi olan isim ise Nicole Kidman.

Şimdilerde ikinci bebeğine hamile olmanın mutluluğunu yaşayan Ebru Şallı Tan, "Doktorumdan izin alırsam pilates topu üzerinde çocuk doğuracağım" diyerek şaşırtmıştı.

Pilates tutkunu olan Şallı'nın sözlerinin hayal olmadığı ortaya çıktı. 2008'de anne alan Nicole Kidman da bu yöntemle doğum yapmıştı.
Ebru Şallı
 
Şallı, Türkiye'de 2. kişi olacak dünyaca ünlü yıldız, bebeğini dünyaya getirmeden 5 dakika öncesine kadar pilateste kullanılan topa benzeyen ve 'doğum topu' olarak da bilinen bir topun üzerinde oturdu.

ABD'de çok yaygın olan bu yöntem, Türkiye'ye de yeni yeni geliyor. Geçen yıl, Antalya'da yaşayan Fransız bir kadın, ikinci bebeğinin doğumuna 'pilates topu' ile hazırlanmış ve bu sayede normal doğum yapmıştı.

Doğum topu nedir?

Pilates topuyla hemen hemen aynı özellikleri taşıyan doğum topunun, normal doğum sırasında çekilen sancıyı azalttığı söyleniyor. Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başlanan bu ürünün üzerinde ABD'de doğum yapan kadınlar bulunuyor.

ETİKETLER
#ebru şallı #pilates