Medya
15 Eyl 2010 04:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

TOLGA ÇEVİK'İN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU! KOMEDİ DÜKKANI'NDA NELER YAŞANDI?

Komedi Dükkanı bu Star TV ekranlarında kepenklerini açacak.Şovun çekimlerini izleyen Ali Eyüboğlu'na göre Tolga Çevik'in en büyük şanssızlığı ne olacak?

Tolga Çevik, vatani görevini yapmak için kepenklerini TRT’de indirdiği ‘Komedi Dükkanı’nı 15 ay sonra bu kez Star TV’de açacak.
Bu akşam ekrana gelecek ‘Komedi Dükkanı’nın çekimleri pazartesi akşamı yapıldı. Tolga Çevik’in uzun bir aradan sonra yeni bir kanalda nasıl bir program yapacağını merak eden yüzlerce insan gibi ben de pazartesi akşamı çekimlerin yapıldığı Beyoğlu’ndaki Ses Ortaoyuncular Tiyatrosu’ndaydım.
Seyircisi Tolga Çevik’i bir hayli özlemiş olacak ki, 23 - 57 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunulan gösterinin biletleri, Biletix’ten satışa çıkar çıkmaz tükendi.
Tükenen sadece ilk gösterinin biletleri değildi üstelik.
‘Komedi Dükkanı’nın Star TV’de ekrana gelecek ilk dört bölüm gösterisinin biletleri bile tükendi.
Sağ olsun ‘Komedi Dükkanı’nın gizemli yönetmeni Fırat Parlak bir loca ayarladı da Tolga Çevik’in bu akşam ekrana gelecek gösterisini izleyebildim.
Tolga Çevik, vatani görevi sırasında tıpkı kayınbiraderi Cem Yılmaz gibi askerleri güldürmek için bir dizi gösteri yaptı.
O yüzden bir hayli antremanlıydı.
Buna rağmen Çevik’te, 15 ay sonra seyirci karşısına çıkmanın getirdiği bir heyecan vardı.
Her yaş grubundan ve sosyal statüden insanın tıklım tıklım doldurduğu salondakiler, Çevik’i dakikalarca alkışladı. Şovmeni izlemeye gelenler arasında Ali Sunal ve sevgilisi Gökçe Bahadır da vardı.
Ses Ortaoyuncular Tiyatrosu’nu hınca hınç dolduran sevenlerini selamlayan Çevik, ağzını açıp, bir şey söyleyemeden arka sıralardan bir kadın izleyici, “Hoş geldin” diye bağırdı. Çevik’in izleyiciye yanıtı şu oldu:
“Merhaba anne. Gerçekten annem misin? Oradayken niye hiç aramadın beni?”
15 ayını tek tip kıyafet giyen askerler arasında geçiren Çevik, “Herkesi farklı kostümle görünce şaşırdım” dedi.

“Rekorlar Kitabı’na gireceğim”
Ve ardından komutlarıyla Çevik’i yönlendiren ‘gizemli yönetmen’le şovmen arasındaki o meşhur tatlı sert didişme başladı.
Çevik, bir ara yönetmenin isteğine, “Yakında Rekorlar Kitabı’na gireceğim, iki yıldır sizden para almadan çalıştığım için” diyerek itiraz etti.
Yönetmen de bunun üzerine, “Senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var biliyor musun? Elleri bir göreyim” dedi.
Yüzlerce izleyici arasından sadece 7-8 kişi el kaldırdı.
Zaman zaman seyircilerden bir kısmının sahneye çıkartılıp, şovun parçası haline getirildiği ‘Komedi Dükkanı’nda Tolga Çevik’in piyano üstünde yaptığı gösteri, izleyenleri gülme krizine soktu.
Yönetmen, “Aranızda müdür var mı?” deyince el kaldıran İlknur adlı  bir mağaza müdürüyle, Çevik  arasındaki iş başvurusu muhabbeti süperdi.
Çevik, sevenlerini kahkahaya boğduğu bir saat sonunda ‘ihtiyaç molası’ verirken, “İnşallah burayı havalandırırlar da 3-5 kişi ölmez” diyerek salonun havalandırmasına gönderme yapmayı da ihmal etmedi.

İkinci bölümde herkesi kopardı!
Hem Çevik, hem yönetmen,15 ay aradan sonra ‘Komedi Dükkanı’nı yeniden hayata geçirmenin getirdiği heyecanı üzerlerinden tamamen attıkları için adeta döktürdüler.
Tolga Çevik ve yönetmen Fırat Parlak, ikinci bölümde formlarının zirvesindeydi.
İlk bölümde siyah takım elbise giyen Çevik, ikinci bölüme sahneye zırh kuşanmış olarak çıktı. Altında çifte derin yırtmaçlı etek, üstünde çelik zırh ve elinde kılıçla sahneye çıkınca yönetmenin “Romalı Perihan” diye takıldığı Çevik, yaptığı esprilerle kendisini izlemeye gelenleri, gözlerinden yaş gelene kadar güldürdü.
Başlıkta da vurguladığım gibi Tolga Çevik’in dönüşü gerçekten de muhteşem oldu. Şovmenin askerlik sonrası Star TV için yaptığı ilk ‘Komedi Dükkanı’nın Ses Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda yarattığı ambians, seyirciyle kurduğu iletişim, olduğu gibi ekrana yansır ve televizyon izleyicilerine de geçer mi?
İnşallah geçer. Çünkü bu şov, bir buçuk saatliğine de olsa hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için izlemeye değer.
Tolga Çevik’in tek şansızlığı, Star TV’nin ‘Komedi Dükkanı’ gibi yeni transfer ettiği iddialı bir projeyi, Kanal D’de ekrana gelen ‘Yaprak Dökümü’ gibi ‘reyting canavarı’ bir dizinin karşısına koyması.
Bakalım Tolga Çevik’in Star TV’deki ilk ‘Komedi Dükkanı’, ‘Yaprak Dökümü’ karşısında reyting sıralamasında kaçıncı olacak

Ali Eyüboğlu/Milliyet Cadde