Gündem
09 Ağu 2023 22:49 Son Güncelleme: 09 Ağu 2023 22:54

Tık tuzağında çirkin yöntem! Murat Ülker gözaltına mı alındı?

Murat Ülker'le ilgili sosyal medyada yapılan 'gözaltı' paylaşımını inceleyen Teyit, paylaşımın oltalama tekniğinin kullanıldığı bir 'tık tuzağı' olduğunu belirtti.

Facebook’ta yapılan bir paylaşımlarda “Murat Ülker’e ne oldu? Bu gerçekten kariyerinin sonu mu?” cümlesinin kullanılması ve Murat Ülker'in elleri kelepçeli bir fotoğrafının kullanılması gündem oldu.

Paylaşımı inceleyen Teyit, fotoğrafın dijital müdahale ile oluşturulduğunu belirtti. Ülker'in fotoğrafının Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonu' başlıklı bir haberden alınan görselin üzerine eklendiği belirtilen incelemede, haberin iddia edildiği gibi Akşam Gazetesi'nde yayınlanmadığı, Ece Üner ile Murat Ülker'in de böyle bir söyleşinin bulunmadığı ifade edildi.

Gönderinin bir "tık tuzağı" olduğu belirtilen Teyit incelemesinde, "Gönderideki linke tıkladığımızda Murat Ülker’in spiker Ece Üner ile yaptığı söyleşi karşımıza çıkıyor. Haberde Ülker’in Türkiye İş Bankası’nın canlı yayında söyledikleriyle ilgili kendisini dava ettiğiyle ilgili içerik yer alıyor. Habere göre Murat Ülker’in servetinin sırrı Avex AI isimli bir yatırım platformu" denildi.

'İNTERNET SİTESİ YOK, OLTALAMA TAKTİĞİ'

Sitede tıklanan her bağlantının tek bir linke yönlendirildiğine dikkat çekilen incelemede şu ifadeler kullanıldı:

"Google’da 'Avex AI' aramasını yaptığımızda çıkan sonuçlarda Avex adında bir müzik yayıncılığı ve eğlence şirketi ile yine aynı isimde Arnavutluk’ta bulunan bir dağıtım şirketinin internet sitelerine ulaşıyoruz. Bunların bahsi geçen yatırım platformu ile ilgisi bulunmuyor.

Arama sonuçlarına baktığımızda kullanıcıya güven veren, Avex AI’yi tanıtan ve şirket detaylarını içeren bir internet sitesi yok. Bu da akıllara bu internet sitesinin kullanıcıların kişisel verilerine ulaşmak amacıyla oluşturulmuş bir oltalama taktiği olduğunu getiriyor.

Bu ayrıntılar gözetildiğinde 'Greenville Municipal Auditorium' kullanıcı isimli hesaptan yapılan paylaşımın bir tık tuzağı olduğu anlaşılıyor."