Medya
06 Kas 2010 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

THIS IS A MAN'S WORLD! NAGEHAN ALÇI'NIN "CİCİ KIZ" İSYANI SÜRÜYOR!

Nagehan Alçı 'cici kız' anonsuna köşesinden de sert bir tepki gösterdi. 'Bu dünya erkeklerin' diyen Alçı, Balçiçek İlter'e de cevap vermiş...

'Cici ve güzel' gazeteciler
SEN yıllarca uğraş, didin, haber peşinde koş, Güneydoğu'nun köylerinde röportaj kovala, cinsiyet ayrımını aklının ucundan geçirme, sonra da birileri kalksın ve seni tanıtmak için iki sıfat kullansın: Cici ve güzel! Dün Habertürk televizyonunda katıldığım Medya Kritik programında sevgili Ahmet Tezcan beni işte bu iki sıfatla anons etti değerli okurlar...


***
'Cici' ve 'güzel' olarak algılanmaktan şikayetçi miyim? Elbette hayır ama mesleğim dolayısıyla katıldığım bir programda o mesleğin bana katmasını umduğum başka sıfatlarla anılmayı tercih ederdim. Ancak galiba hayatı olduğu değil, olması gerektiği gibi görme yanılgısına düştüm. 

***
Kadın gazeteci, kadın yazar, kadın bilmem ne gibi sürekli cinsiyete atıf yapan anlayışın bu denli yaygın olmadığını sandım mesela. İşimi doğru dürüst yaparsam nasıl erkek gazeteci yoksa benim için de 'kadın gazeteci' denmeyeceğini düşündüm. Kadınların süs bitkisi gibi görüldüğü bir dünyanın bizim dünyamızdan fersah fersah uzak olduğuna inandım. Galiba ben hep kendimi kandırarak yaşadım... This is a man's world!


Bir polemikten neler öğrendim?
NE tuhaf! Hayat bana her gün büyümem için yeni bir şeyler öğretiyor! Bir yazı üzerine yorum yapmak için illa ki o yazıyı okumak gerekmediğini mesela. Ya da kişisel olarak hiçbir negatif duygu beslemediğim, aksine zamanında yazıları ve programları ile ilgili destek verdiğim bir meslektaşımın benimle ilgili hayal ürünü ithamlarda bulunup sonra da 'demek Nagehan'ın benimle ilgili bir sorunu varmış' diyebildiğini. Bu ülkede cemaatçiliğin yanlış yerlerde arandığını. Ve Hobbes'un insan derken aslında 'kadın kadının kurdudur' demek istediğini... NOKTA.