Gündem
23 Ara 2013 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

TGS İzmir Şubesi: Haber Emniyeti'ne dokunmayın!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, Türkiye genelinde Emniyet Müdürlüğü'ndeki ''basın odaları'' nın kapatılmasının ''halkın gerçekleri öğrenme hakkına büyük darbe vuracağını'' bildirdi.

Hüner,  yaptığı yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklandığını duyurduğunu,  bunun ''ileri demokrasi''nin yaşandığı iddia edilen bir ülkede kabul edilemeyeceğini belirtti.
''Haber 'Emniyeti'ne dokunulması''nın fısıltı gazetesini canlandıracağını, kamuoyuna kirli bilginin hakim olacağını öne süren Hüner, şunları kaydetti:
''Gazeteciler kamu yararına görev yürüten kişilerdir. Gazeteciler, halkın bilgi edinme hakkı adına Emniyet Müdürlüklerindeki basın odalarında görevlerini yapmaktadırlar. Genelge ile halkın gerçekleri öğrenme hakkına büyük darbe vurulmuştur. İktidar bu uygulamasıyla şeffaflığın ve doğru bilginin önüne perde çekmektedir.  Bu perde gün gelir, perdeyi çekenlerin hakkında kamu oyunda paylaşılacak kirli bilgilerin de aydınlatmasını engelleyebilir.  Basın odalarına yasaklama genelgesinin yeniden ve acilen ele alımasını, baskı dönemlerinde bile yaşanmayan bu uygulamaya son verilmesini talep ediyoruz.''