Gündem
17 Ağu 2020 17:14 Son Güncelleme: 17 Ağu 2020 18:01

TGC'den efsane foto muhabiri için başsağlığı mesajı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, efsane foto muhabiri İlyas Namoğlu’nun vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı ve TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi (2013) gazeteci İlyas Namoğlu vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 78 yaşındaki İlyas Namoğlu’nun vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda “Basınımızın sevilen isimlerinden, spor basının usta fotoğrafçılarından üyemiz İlyas Namoğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesinin, yakınlarının ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz” denildi.

İlyas Namoğlu’nun cenazesi 18 Ağustos 2020 Salı günü saat 13.00'te Levent'teki Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde düzenlenecek törenin ardından saat 14.00’de Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İLYAS NAMOĞLU KİMDİR?

İstanbul’da 1942 yılında doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdi. Mesleğe 1962 yılında Falih Rıfkı Atay’ın sahibi olduğu Dünya Gazetesi’nde başladı. 1965 yılında Babıali’de Sabah ve Son Havadis Gazetelerinde çalıştı 1966 yılında da girdiği Hürriyet Gazetesi’nde 41 yıl spor servisinde mesleğini sürdürdü. Bu süre içinde 6 Olimpiyat, 6 Akdeniz Oyunları, 3 Dünya Futbol Şampiyonası, 2 Dünya Atletizm Şampiyonası ve sayısız Uluslararası müsabakaları izledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde 35 yıl aralıksız Genel Kaptanlık, 2. Başkanlık, Genel Saymanlık ve Denetleme Kurulu Başkanlığı, İstanbul Şubesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2013 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü aldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nden ve diğer basın kuruluşlarından aldığı çok sayıda ödülü vardı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesiydi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti çalışanlarından Zuhal Namoğlu ile evli ve bir çocuk sahibiydi.