Medya
03 Nis 2023 22:42 Son Güncelleme: 04 Nis 2023 09:45

TGC’den deneyimli gazeteci için başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, Sürekli Basın Kartı sahibi Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şaban Arslan 3 Nisan 2023 Pazartesi günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Şaban Arslan’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı: “Değerli meslektaşımız Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şaban Arslan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar hizmet eden Şaban Arslan’ın ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor, baş sağlığı ve sabır diliyoruz.”

Şaban Arslan için Sabah Gazetesi’nde 4 Nisan 2023 Salı günü saat 13.00’de tören yapılacak. Daha sonra Samsun’a gönderilecek olan Arslan’ın cenazesi 5 Nisan 2023 Çarşamba günü Merkez İlkadım İlçesi Bahçelievler Camisi’nde öğleyin kılınacak namazın ardından Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ŞABAN ARSLAN KİMDİR?

1967 Ordu Ünye’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi.

Gazetecilik mesleğine Hürriyet Gazetesi´nde başladı. Akşam Gazetesi´nde İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü, Yeni Şafak Gazetesi’nde İstihbarat Müdürlüğü yaptı. 2008'de Sabah Gazetesi Bölge Koordinörü olarak göreve başlayarak Marmara, Karadeniz, Bursa, Anadolu eklerini hazırladı. Yine aynı yıl içinde Haber Koordinatörlüğü görevine getirildi. Son olarak Yazı İşleri Müdürü görevini sürdürüyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Arslan'ın yayınlanmış 4 kitabı bulunuyor.