Gündem
06 Tem 2023 21:38 Son Güncelleme: 06 Tem 2023 21:48

Terör örgütü PKK/YPG 17 çocuğu kaçırdı

Geçen yıl 1.200 çocuğu alıkoyan eli kanlı terör örgütü PKK/YPG yine okul önlerini mesken tuttu. Örgüt, Suriye'de son iki günde 17 çocuğu kaçırdı. Ailelerinden koparılan çocuklar, teröristlerin eğitildiği kamplara götürüldü.

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de çocukları hedef almaya devam ediyor. Son günlerde anayollarda ve özellikle de okulların önünde "kontrol noktaları" sayısını artıran örgüt, Haseke ve Halep illerinde çocuk kaçırma eylemlerine hız verdi.

SINAVDAN ÇIKAN LİSELİLERİ ALIKOYDULAR

Dün Haseke il merkezinde lise son sınavı çıkışı 6 çocuğu kaçıran teröristler, bugün de Kamışlı ilçesinden 7 ve Halep’in Münbiç ilçesinden de 4 çocuğu ailesinden kopardı. Böylece PKK/YPG son 2 günde 17 çocuğu zorla silah altına aldı.

OKULDAN KAMPA...

Gençlerin Haseke'nin Malikiyye (Derik) ilçesine bağlı Han el-Cebel köyündeki sözde eğitim kamplarına götürüldüğü biliniyor.

BM: PKK/YPG 2022'DE 1.200 ÇOCUĞU KAÇIRDI

BM'nin Ocak-Aralık 2022 dönemine ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 2022'de 1.200'den fazla çocuğu asker olarak kullandığı açıklanmıştı. PKK'nın Suriye kolu SDG'nin 637 çocuğu, PKK/YPG ve SDG'ye bağlı yapılanmaların 633 çocuğu silahlı kadrosuna kattığı kaydedilmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres "Çocukların YPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya, saflarındaki bütün çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum" ifadesini kullanmıştı.