Dünya
15 Eyl 2022 10:41 Son Güncelleme: 15 Eyl 2022 10:44

Terör örgütü, Avrupa'da Türkiye'ye karşı destek istedi! Skandal öneri!

PKK/PYD terör örgütü öncülüğündeki Suriye Kuzey ve Doğu Özerk Yönetimi’nin Avrupa temsilcisi Abdül Kerim Ömer, dün Strasbourg’da Avrupalı milletvekilleriyle görüştü. Türkiye’ye karşı Avrupa’dan destek isteyen Ömer, skandal bir öneride bulundu.

Suriye'de PKK/PYD terör örgütü öncülüğündeki Suriye Kuzey ve Doğu Özerk Yönetimi, Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti.

Örgütün Avrupa temsilcisi Abdül Kerim Ömer, dün Strasbourg'da Avrupalı milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Suriye'de artan operasyonlarının IŞİD'le mücadeleye zarar verdiğini öne sürdü. Avrupa Parlamentosu'ndaki “Kürtlerin Dostları” isimli oluşumun üyeleriyle görüşen Ömer, “Türkiye'nin omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne yönelik operasyonlarını büyük tehdit olarak gördüklerini” Avrupalı yetkililere aktardığını söyledi.

TÜRKİYE’YE KARŞI DESTEK İSTEDİ

Türkiye'nin bölgede demografiyi değiştirmeye çalıştığını iddia eden Ömer, Avrupa'dan Türkiye'ye karşı Suriye'deki Kürt gruplara desteği artırmasını istedi.

Abdül Kerim Ömer, Avrupa Parlamentosu üyeleri Francois Alfonsi ve Andreas Schider'le düzenlediği basın toplantısında da Türkiye karşıtı açıklamalarını sürdürerek Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleme hazırlıklarını “tehdit” olarak niteledi.

Ömer, basın toplantısında skandal bir öneride bulunarak Suriye'nin kuzeyinde hava sahasının Türkiye'nin insansız hava araçlarına kapatılması gerektiğini savundu.

Ömer, Türkiye'nin Suriye'deki varlığıyla ilgili uluslararası tepki oluşturmak amacıyla Avrupa'da görüşmeleri ve girişimleri sürdüreceğini kaydetti.